Innlandet – På rejse i Peer Gynts rige

Fra Oslo-regionen i syd til Trøndelag i nord finder du Innlandet, som mod vest afgrænses af Jotunheimen og fjeldområderne i Valdres.

Innlandet rummer Norges hovedtrafikåre, som går via Europavej E6 fra Oslo, over den imponerende bjergkæde – Dovrefjell til Trondheim. Og det er her – lige midt i området – at du finder Norges største indsø, Mjøsa. De største byer i Innlandet er Gjøvik, Hamar og Lillehammer. Her kan du både cykle, vandre og ride i den smukke natur, og samtidig er du garanteret unikke møder med norsk kultur, ægte historier og lokale madoplevelser.

Via vores søsterselskab har vi hos Norliv været i dette skønne område i mere end 20 år, og vi er klar til at hjælpe dig godt på vej til en fantastisk og uforglemmelig rejse i det indre Norge.

Vi kan anbefale følgende fantastiske områder – klik dig ind på dem og find inspiration til din rejse:

Her skal du bo i Innlandet

Hurdalsjøen Hotell

Hurdalsjøen Hotell ligger idyllisk ved vandet i Akershus – blot 30 minutter nord for Oslo Airport Gardermoen. Nyd de moderne faciliteter i en hyggelig og hjemlig atmosfære – midt i den smukke og inspirerende natur.

Er du vild med den vilde natur?

Så besøg “Nasjonalparkriket”. Området byder på hele 6 spektakulære nationalparker: Dovrefjell, Rondane, Jotunheimen, Breheimen, Reinheimen og Dovre. Her får du alt, hvad hjertet begærer af frisk luft, bjergtagende udsigter (I ordets bogstaveligste forstand), samt fred og ro. I Nationalparken Jotunheimen nær Valdres kan du vandre over Besseggen, en smal bjergryg, hvor du til den ene side kan beundre en grøn sø,og til den anden en blå!

Og selvfølgelig byder nationalparkerne også på andet end nervepirrende højdedrag, der skal forceres. Du kan naturligvis finde masser af fladere vidder – en sand overflod af vandreruter i alle længder og sværhedsgrader.

Norliv.dk
 Norliv.dk

Gjendebådene

Hører du til vovehalsene, og vil du give dig i kast med Besseggens smalle bjergryg, så benyt dig af muligheden for at sejle med de hyggelige små færger, som sejler på søen Gjende mellem Gjendesheim og Memurubu. Lad bådene bære dig ind i Jotunheimens forunderlige landskab eller er du mere hårdfør? Så start din vandring fra Gjendesheim til Memurubu og oplev de mest fantastiske udsigter. Så kan du slappe af på færgen til bage fra Memurubu. Hele denne tur vil vare omkring 5-7 timer.

Bådene sejler syv gange dagligt fra molen ved Gjendesheim til Memurubu og Gjendebu og to gange tilbage igen. Der sejles hele sommeren.

Norliv.dk
 Norliv.dk

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse