BOOK
BOOK
[wp_megamenu menu="3"]

Warning: Undefined array key "main_nav" in /var/www/www.norliv.dk/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 78

Warning: Attempt to read property "term_id" on bool in /var/www/www.norliv.dk/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 79
[wp_megamenu menu="3"]

Nordlys

At se nordlyset danse over nattehimlen står højt på manges bucketlist og det nordlige Norge og Sverige er nogle af de bedste steder at opleve dette magiske naturfænomen. Der er størst chance for at opleve det dansende nordlys fra mellem slutningen af september og slutningen af marts, hvor det er mørkt fra tidlig eftermiddag til sen morgen.

FIND Nordlys HER

Jagten på nordlys

Udover at jagte nordlys kan du prøve isfiskeri, snesko vandring, skiløb og hundeslæde.

Bagefter kan du slappe af på et godt hotel og sætte tænderne i den utroligt velsmagende lokale mad, eller måske nyde et enkelt måltid i et lavvu-telt.

Du får mest ud af, at tage på en guidet nordlystur, hvor satellitudstyr og gode forbindelser rundt om i distriktet, øger chancerne for at komme derhen hvor nordlyset viser sig.

 

Hvad er nordlys?

Elektrisk ladede partikler fra solen trækkes ud i atmosfæren af Jordens magnetfelt og ramler ind i nitrogen- og oxygenatomer. Denne kollision udløser de farvestrålende lysglimt, vi kender som nordlys.
Nordlysets farve(r) afhænger af, hvilke type atomer, der er involveret i kollisionen.

På latin kaldes det Aurora Borealis og kan ses når himlen er klar og mørk, og helt optimalt når vejret er koldt og tørt.
Det nordlige Skandinavien ligger lige under nordlysovalen, og har dermed mest nordlys i verden.

Husk dog at nordlyset er et naturfænomen, der er således ingen garanti for, at det viser sig.

Se Nordlys Oplevelser

Klar på tur?

Hent et ganske uforpligtende tilbud 
Kontakt os her

Kontortid

Mandag - Fredag:
09:00 - 16:00
Copyright Norliv 2021 - Design & udvikling: Norsite
envelopephonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram