[wp_megamenu menu="3"]

Warning: Undefined array key "main_nav" in /var/www/www.norliv.dk/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 78

Warning: Attempt to read property "term_id" on bool in /var/www/www.norliv.dk/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 79
[wp_megamenu menu="3"]

Svalbard-ekspressen

Oversigt
Turprogram
Online katalog
Billeder

Spar 25 % på sommerens ferie i Norge

Nu kan du spare 25 %  rejser med Svalbard-ekspressen, med afgang fra 1. maj til og med 31. oktober 2024.

  • Tilbuddet gælder vores rejser med Svalbard-ekspressen (Bergen – Longyearbyen – Bergen, Bergen – Longyearbyen, og Longyearbyen – Bergen).
  • Tilbuddet gælder nye bookinger foretaget mellem 3. april og 13. maj, med afgang fra 1. maj til og med 31. oktober 2024.
  • Kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud, men kan kombineres med Ambassadør-rabat.
  • Gælder ikke for gruppe rejser.
  • Almindelige afbestillingsregler gælder.

Afrejsedatoer i  2024
(rundrejsen Bergen-Longyearbyen-Bergen)

  • Maj: 4., 18.
  • Juni: 1., 15., 29.
  • Juli: 13., 27.
  • August: 10., 24.
  • September: 7.

Prisen er inkl. helpension og ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad, ubegrænset mineralvand, te og kaffe

Svalbard Express er en nostalgisk rejse tilbage til verdens nordligste dele, under midnatssolen. Nyd livet om bord på nyistandsatte M/S Trollfjord og deltag i udflugter undervejs.
Der tages forbehold for ændringer i dagsprogrammet, da vejrforholdene kan betyde ændringer.

DAG 1 : Bergen

Hovedstaden i Vestnorge er altid smuk. Tag tid til at udforske den før afgang. I den historiske bymidte ligger kvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

MS Trollfjord venter ved terminalen, og ombord kan du nyde mad fra Norway’s Coastal Kitchen og booke udflugter.

Mød oplevelses-teamet, find din plads, og nyd udsigten, mens vi sejler ud i Norskehavet.

DAG 2 : Åndalsnes

Åndalsnes i Isfjord i bunden af Romsdalfjord er den første anløbshavn, hvor vi ankommer om morgenen. Her vil der være rig mulighed for at  udforske den lille maleriske kystby

Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt højdepunkterne i Åndalsnes.

Man kan tage på en afslappende tur med Romsdalgondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus. Begge ture giver dig den bedste udsigt over Isfjord, Romsdalfjord og de omgivende fjeldtinder.

DAG 3 : Træna

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen og ankommer snart til Træna, en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af omkring 500 øer, holme og skærgårde, hvoraf kun fire er beboet året rundt.

Man kan tage på vandre- og cykelture - eller endda øhopture, eller holde udkig efter havørne, som der er en stor bestand af her.

Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vores vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille ceremoni.

DAG 4 : Stokmarknes

Tilbring en hel dag i Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten.

I 1893 grundlagde skibsfartspioneren Richard With Den originale Kystrute her i Stokmarknes og man kan besøge Hurtigrutemuseet som ligger på havnefronten.

Man kan også nyde vandreture og andre aktiviteter på øerne. Tag på en tur med en RIB-båd til Raftsundet eller tag på en havørnesafari til Trollfjorden.

DAG 5 : Tromsø

Om morgen lægger vi til Tromsø, som er Nordnorge største by med ca. 65.000 indbyggere. En hel dag giver mulighed for at udforske byen, der med centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter.

Besøg den imponerende Ishavskatedral, der har en stor farvet glasmosaikgavl. Eller tag en tur med Fjellheisen til Storsteinen højt over Tromsø og få en exceptionel smuk udsigt over byen, fjelde og fjorde.

 

DAG 6 : Honningsvåg

Om morgenen ankommer skibet i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Her kan man vælge mellem forskellige tilkøbsudflugter, f.eks. kongekrabbefiskeri, fuglesafari, eller en guidet tur for at se, hvordan man lever her ved 71°Nord.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, berømt for at være “Europas nordligste punkt”.

Når vi sejler fra Honningsvåg, kan udsigten til plateauet nydes fra havsiden og vi sætter nu kursen mod Svalbard.

DAG 7 : Til søs ved Bjørnøya

Bjørnøya er den sydligste ø i Svalbards øgruppe og ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen.

Øen mangler træer og buske, og kun sparsom vegetation som mos og lav dækker overfladen. Det nærende fugleliv, herunder små alke, søpapegøjer og andre arter, yngler på klipperne og flyver over de dramatiske klippetoppe.

Hav kameraet klar til at fange det livlige scenarie.

DAG 8 : Longyearbyen

Skibet ankommer til Svalbard-øgruppen og tager til Spitsbergen, der er den største af de tre hovedøer. Vi er nu på en breddegrad på mere end 78°Nord og kun 1.307 km fra Nordpolen.

Longyearbyen ligger på bredderne af en fantastisk, stor fjord. Det er den største bosættelse på Svalbard og fastsat som verdens nordligste bosættelse med flere end 1.000 indbyggere.

Gå en tur i byen og nyd dens samling af gallerier, beværtninger, restauranter, bryggerier og det bemærkelsesværdige North Pole Expedition Museum.

DAG 9 : Ny-Ålesund

Når vi sejler fra Longyearbyen, kan man nyde den imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Måske er du heldig at spotte en hvalros eller hvidhval, en polarræv eller ren på land, søpapegøjer eller lomvier.

Udforsk en af verdens nordligste bosættelser ved at tage en gåtur, besøg det lokale museum og souvenirbutikken eller send et postkort fra det lille posthus til venner og familie derhjemme.

DAG 10 : Til søs

Det er tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen og vi sætter igen kursen mod det norske fastland.

Her vil der være tid til at slappe af, og kigge efter hvaler, delfiner og marsvin.

Nyd Norway's Coastal Kitchen-konceptets overdådige mad og drikkevarer. Kokkene anvender de bedste, mest smagfulde, lokale norske råvarer.

DAG 11 : Tromsø og Senja

Første stop er Tromsø, som går under navnet "Nordens Paris", da det hele virkede så stilfuld og raffineret.  Derefter fortsætter sejlturen til Senja, der er en af Norges største øer.

Senja, Nordnorges hurtigst voksende destination, er rangeret blandt verdens ti smukkeste øer af CNN.

Lokalbefolkningen kalder stolt Senja "mininorge" på grund af dens varierede landskaber inspireret af Norges kyst

DAG 12 : Svolvær

Denne dag udforskes Lofoten-øgruppen. Øgruppen anses for at være et af de mest spektakulære områder i hele Norge.

For at udforske Svolvær, er der et udvalg af tilkøbsudflugter. Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor man kan hjælpe med en strandoprydning og tage en badetur. Eller tag på fjeldvandring eller en kajaktur. På de lange sommerdage kan man måske nå begge dele, så man får det bedste fra havet og fjeldtoppen.

DAG 13 : Brønnøysund

Skibet fortsætter sydpå til midten af Norges kyst. Det er Helgelandskysten, der er en velkendt strækning fuld af karakteristiske fjelde.

Vi lægger til i Brønnøysund. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugten til Torghatten, med et hul, der går lige igennem fjeldets midte. I roligt tempo tager det cirka en time at gå til hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

DAG 14 : Ålesund og Urke

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Askla-fjeldet.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunmørealpernes tinder, der er 1.700 meter høje.

På bredden af en af Hjørundfjords arme ligger idylliske Urke med færre end 40 indbyggere.

DAG 15 : Bergen

Vi ankommer i Bergen om morgenen. Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen eller forlænge ferien med ophold et andet sted i Norge.

Vi har været en del af denne ikoniske rejse langs Norges kyst til paradisiske steder, en uforglemmelig oplevelse. Tilkøbsudflugter som kajak-, fiske- og cykelture tilbyder muligheden for at dele smukke billeder fra nogle af naturens mest betagende landskaber og en selv.

Disse rejser er en perfekt blanding af eventyr, kultur og naturskønhed og efterlader dig med minder for livet.

Læs mere om rejsen, og de forskellige destinationer man vil opleve på turen.

Online katalog

Oversigt
Turprogram

 

Svalbard Express er en nostalgisk rejse tilbage til verdens nordligste dele, under midnatssolen. Nyd livet om bord på nyistandsatte M/S Trollfjord og deltag i udflugter undervejs, hvoraf  5 valgfrie er inkluderet per person.
Der tages forbehold for ændringer i dagsprogrammet, da vejrforholdene kan betyde ændringer.

DAG 1 : Bergen

Hvis der er tid inden ombordstigning, kan man udforske Bergen.  I den historiske bymidte ligger kvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

DAG 2 : Åndalsnes

Åndalsnes i Isfjord i bunden af Romsdalfjord er den første anløbshavn, hvor vi ankommer om morgenen. Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt højdepunkterne i Åndalsnes.

Man kan tage på en afslappende tur med Romsdalgondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus.

DAG 3 : Træna

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen og ankommer snart til Træna, en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af omkring 500 øer, holme og skærgårde, hvoraf kun fire er beboet året rundt.

Man kan tage på vandre- og cykelture - eller endda øhopture, eller holde udkig efter havørne, som der er en stor bestand af her.

Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vores vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille ceremoni.

DAG 4 : Stokmarknes

Tilbring en hel dag i Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten.

I 1893 grundlagde skibsfartspioneren Richard With Den originale Kystrute her i Stokmarknes og man kan besøge Hurtigrutemuseet som ligger på havnefronten.

Man kan også nyde vandreture og andre aktiviteter på øerne. Tag på en tur med en RIB-båd til Raftsundet eller tag på en havørnesafari til Trollfjorden.

DAG 5 : Tromsø

Tromsø er Nordnorge største by med ca. 65.000 indbyggere. Byen blev centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter. Vi lægger til om morgenen, så der er en hel dag til at udforske byen og omgivelserne

DAG 6 : Honningsvåg

Om morgenen ankommer skibet i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Her kan man vælge mellem forskellige tilkøbsudflugter, f.eks. kongekrabbefiskeri, fuglesafari, eller en guidet tur for at se, hvordan man lever her ved 71°Nord.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, berømt for at være “Europas nordligste punkt”.

Når vi sejler fra Honningsvåg, kan udsigten til plateauet nydes fra havsiden og vi sætter nu kursen mod Svalbard.

DAG 7 : Til søs ved Bjørnøya

Bjørnøya er den sydligste ø i Svalbards øgruppe og ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen.

Ombord på skibet kan man lære om Bjørnøyas historie gennem de polarhistoriske foredrag.

DAG 8 : Longyearbyen

Skibet ankommer til Svalbard-øgruppen og tager til Spitsbergen, der er den største af de tre hovedøer. Vi er nu på en breddegrad på mere end 78°Nord og kun 1.307 km fra Nordpolen.

Longyearbyen er verdens nordligste bosættelse og huser omkring 2.000 indbyggere.

DAG 9 : Ny-Ålesund

Når vi sejler fra Longyearbyen, kan man nyde den imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Måske er du heldig at spotte en hvalros eller hvidhval, en polarræv eller ren på land, søpapegøjer eller lomvier.

Ny-Ålesund har først en kulmine, i dag fungerer det som forskningsstation.

DAG 10 : Til søs

Det er tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen og vi sætter igen kursen mod det norske fastland.

DAG 11 : Tromsø og Senja

Første stop er Tromsø før skibet fortsætter til Senja, der er en af Norges største øer og ofte beskrives som et Norge i miniature.

DAG 12 : Svolvær

I dag udforsker vi Lofoten-øgruppen. Øgruppen anses for at være et af de mest spektakulære områder i hele Norge.

For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, er der et udvalg af tilkøbsudflugter i Lofoten at vælge imellem.

DAG 13 : Brønnøysund

Skibet fortsætter sydpå til midten af Norges kyst. Det er Helgelandskysten, der er en velkendt strækning fuld af karakteristiske fjelde.

Vi lægger til i Brønnøysund. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugter - f.eks. kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.

DAG 14 : Ålesund og Urke

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Askla-fjeldet.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunmørealpernes tinder, der er 1.700 meter høje.

På bredden af en af Hjørundfjords arme ligger idylliske Urke med færre end 40 indbyggere.

DAG 15 : Bergen

Vi ankommer i Bergen om morgenen. Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen eller forlænge ferien med ophold et andet sted i Norge.

Se Katalog her for 2022-23

Klar på tur?

Hent et ganske uforpligtende tilbud 
Kontakt os her

Kontortid

Mandag - Fredag:
09:00 - 16:00
Copyright Norliv 2021 - Design & udvikling: Norsite
envelopephonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram