Svalbard

Øriget Svalbard ligger midt i Ishavet, halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Her finder du uberørt arktisk ødemark så langt øjet rækker, samt et enestående dyreliv i et – på samme tid – barskt og skrøbeligt landskab.

Svalbard har altid fascineret rejsende.

Et unikt dyreliv, arktisk natur og gamle minebyer karakteriserer disse øer, der har en skarp og forunderlig skønhed.

Den klart letteste måde at komme til Svalbard er med fly. Ud over et par tusinde isbjørne, bor der på Svalbard cirka 3.000 mennesker, heraf over 2.000 i øernes administrative centrum og største by, Longyearbyen. Dette lille, men farverige samfund har udviklet sig fra en typisk landsby til en moderne by med forretninger og industri, samt overraskende mange kulturbegivenheder, koncerter, shows, festivaler og udstillinger. Der findes også mange gode barer og restauranter i Longyearbyen med en langt højere standard end forventet for sådan et lille samfund.

”Svalbard” betyder ”kolde kyster”, og navnet nævntes første gang i islandske tekster fra det 12. århundrede. Øgruppen har dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. I Longyearbyen ligger gennemsnitstemperaturen på -14 grader om vinteren og 6 grader om sommeren. Både hvalfangst og fældefangst har historisk været vigtige erhverv på øgruppen, men nu er bæredygtighed det overordnede princip i enhver henseende. Næsten to tredjedele af Svalbards overflade er beskyttet område, bestående af tre naturreservater, seks nationalparker, femten fuglereservater og et geotopisk beskyttet område.

Oplev Svalbard på en rejse med Hurtigruten

Oplev Isbjørnens rige med en af Hurtigrutens spændende ekspeditioner til Svalbard – Nord for Polarcirklen, syd for Nordpolen og midt i et eventyrområde.

På en ekspedition med Hurtigruten har du mulighed for et væld af tilvalgsudflugter, så slip din indre opdagelsesrejsende løs og få uforglemmelige oplevelser.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse