Lillehammer (Hafjell)

Lillehammer er en kommune i Gudbrandsdalen. Byen ligger ved nordenden af Norges største sø, Mjøsa, og grænser i nord op til Øyer (Hafjell). 

Lillehammer-regionen har en helt speciel plads i mange vintersportsfans’ hjerter, takket være de olympiske vinterlege i 1994 – en af de største og mest succesfulde sportsbegivenheder i den moderne norske historie.

I de charmerende og historiske bygninger i selve Lillehammer finder et levende handelsliv sted, med en lang række specialforretninger og et imponerende udvalg. Byen har også et rigt udvalg af museer og kulturcentre

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er en af Norges mest populære turistattraktioner med over 275.000 besøgende hver sommer. Parken er kendt som 'Hele Norges Eventyrpark' med store og flotte attraktioner både inde og ude.

Familieparken har mere end 60 familieaktiviteter og seværdigheder, blandt andet Eventyrskibet, familierafting og det populære børneområde med spændende børneaktiviteter.

Hvor skal man bo?
Fra Hunderfossen er der udsigt over til Hafjell, hvor der er et stort udvalg af hytter til både få og mange personer. Det tager blot 10 min i bil fra Hafjell til Hunderfossen Familiepark.

Lysgårdsbakkene hoppanlegg

Lige over Håkons Hall ligger Lysgårdsbakkende Hoppanlegg som blev bygget for OL i Lillehammer i 1994 og er nu blevet kendetegnet for Lillehammer. På lang afstand ser man den flotte bakke som glider naturligt ind i landskabet. 

Der er mulighed for at tage en stolhejs op til toppen af den største bakke, hvor du kan nyde panoramaudsigten over Lillehammer by og Norges største sø, Mjøsa. Herfra kan du vælge at tage de 936 trappetin end igen eller stolhejsen.

I løbet af året bliver der gennemført 100.000 hop på Lysgårdsbakkene, så der er mulighed for at se folk der hopper næsten hver dag.

Norges Olympiske Museum

Norges Olympiske Museum er et topmoderne og interaktivt museum. Museet tager dig med på en tidsrejse fra antikken til de moderne olympiske lege.

Her kan man se til folkefesten under Norges to vinter-OL i 1952 og 1994. Se medaljer og andre orginale genstande fra OL-historien og lad dig imponere over resultaterne.

På museet finder du bl.a. aktiviteter som skiskydningsimulator, filmoplevelser og OL-quiz.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse