Oppland

Oppland er et norsk fylke. Det er et indlandsfylke og landets eneste som hverken har grænse til hav eller et andet land.

Fylket er usædvanligt fjeldrigt, og med et areal på ca. 25.000 km2 ligger kun 5109 km2 under 600 moh. Tilbage i 1845 var fylket landets mest folkerige, dette er dog faldet igennem årene.

Det anses, at Oppland er efter Oslo landets vigtigste turistfylke efter antallet af gæstedøgn ved overnatningsstederne. Der er størst turisttrafik i Gudbrandsdalen ved Lillehammer, men også betydelig trafik i Valdres. Der er bygget mange vinterturistanlæg med skiløjper, skihejser, skibakker m.m. ikke mindst i forbindelse med Lillehammer-OL i 1994.

Jotunheimen nasjonalpark

Jotunheimen er et forholdsvist uberørt fjeldområde i Oppland i det østlige Norge, der dækker et areal på cirka 3.500 km2. 

Fjeldområdet er Norges mest populære nationalpark og har Norges højeste fjelde - Galdhøpiggen og Glittertind. I området er der også mulighed for at se vandfald, søer, gletsjere og dale.

Jotunheimen er det område i Nordeuropa, hvor man finder flest fjeldtoppe over 2.000 meter. Det er derfor ikke overraskende, at det er et meget populært vandreturområde både sommer og vinter, hvad enten det drejser sig om korte ture eller vandring fra hytte til hytte

 

 

Skibladner

Skibladner er et turistskib og har lige siden 2. august 1856 sejlet i rute mellem Eidsvoll og Lillehammer. Skibet er Norges eneste hjuldamper og verdens ældste i drift. 

Skibet gør det muligt for rejsende, at opleve Mjøslandskapet som det bør ses - fra søsiden. 

Selvom skibet sejler med en god fart, tager det naturligvis længere tid end med tog eller bil. Men du har derimod længere tid til at se den smukke natur, som du er omgivet af. 

OL-byen

Vinter-OL 1994 blev afholdt fra 12. til 27. februar i Lillehammer og regnes ofte for at være et af de større og mest vellykkede i Vinteer-OL's historie. Dette er anden gang Norge arrangerer vinter-OL, første gang var i Oslo i 1952.

I Lillehammer blev OL afholdt på Lysgårdsbakkene hoppanlegg.

Dele af de olympiske lege fandt også sted i Hamar (Vikingskipet), på Hafjell, på Kvitfjell og i Gjøvik (Fjellhallen).

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse