Lofoten

Lofoten er en fantastisk øgruppe, som ligger vest for Narvik i Nordnorge. Området er kendt for de meget karakteristiske fjelde og Rorbu-hytter, som ligger helt ned til havet. På Lofoten er der så mange aktiviteter, at det næsten er op til dig selv at fortælle, hvad der vil give DIG en særlig oplevelse. Her er topture, hvalsafari, masser af fisk – hvis du ønsker at fiske, kajaksejlads i det krystalklare vand. Og for at give oplevelsen en ekstra dimension, så går solen aldrig ned om sommeren, og om vinteren kan du opleve masser af nordlys.

Lofoten er – efter vores mening her i Norliv – en perle, som må opleves på samme måde som f.eks. Nordkap og Svalbard

Oplev Lofoten på en rejse med Hurtigruten

Ud over selv at køre i bil, så kan du sejle med Hurtigruten til flere havne på Lofoten, samt flyve til flere lufthavne på og omkring Lofoten.

En rejse med Hurtigruten byder på mange forskellige oplevelser, og du bestemmer selv om du vil nyde udsigten fra dækket, eller om du vil udforske Lofoten på egen hånd i f.eks. kajak eller måske endda fra hesteryg i land.

For de søstærke kan verdens største pattedyr opleves på en hvalsafari,  eller hvad med en havørnesafari?  Trollfjorden er nemlig havørnens rige, så her er rig mulighed for at opleve de majestætiske fugle med et vingefang på 2,7 meter. Hvis man er heldig, kan man også opleve den lidt mindre kongeørn.

Lofoten har et spændende fugleliv, og regionen besøges af hundredvis af fuglearter i løbet af året. Fugleinteresserede kan se frem til en stor mangfoldighed af arter i et varieret landskab.

For de fiskeinteresserede er der naturligvis også rig mulighed for at fiske.

Saltstraumen – verdens stærkeste tidevandsstrøm

Oplev havfiskeri, havørnesafari og historiske eventyr i verdens stærkeste tidevandsstrøm. Opdag et af verdens vidundere helt tæt på, som tilskuer på land eller med lokal båd-guide. 

Lige udenfor Bodø, kun ca. 90 minutter med fly fra Oslo, finder du verdensattraktionen Saltstraumen. Det er her, lige nord for Polarcirklen, at du finder verdens stærkeste malstrøm. Et paradis for dykkere og fiskere!

Fænomenet opstår hver 6. time, ved at vandmasser på næsten 400 millioner m3 passerer med en hastighed på op til 20 knob gennem det 3 km lange og 150 m Brede Sund mellem Saltenfjorden og Skjerstadfjorden.

Saltstraumen er valgt ud som et af “The Wild Wonders of Europe”, som er et samarbejde mellem National Geographic og WWF.

Eldorado for lystfiskere og havfugle

Saltstraumen er verdens stærkeste malstrøm. Vandhastigheden måles ved over 20 knob. Over 3.000 m3 vand, der flyder over fjordtærskelen hvert sekund. Saltstraumen er meget rig på fisk og er kendt for store fisk. Verdens største sej er fanget med en fiskestang i strømmen. Torsk og stenbidder er almindelig fangst for lystfiskere.
Masser af havfugle overvintrer og finder føde her. Edderfugl og havørn er særligt talrige i området.

Saltstraumen Hotel

Helårstilbud:

Bo 2 nætter i hytte med selvhusholdning med gratis adgang til hotellets spaafdeling

Pris fra DKK 2.600,- 

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse