Sognefjorden

Vidste du, at verdens næstlængste fjord er Sognefjorden - som er Norges længste og dybeste fjord?
Fra kysten lidt nord for Bergen og igennem hele to nationalparker - Jotunheimen og Jostedalsbreen, finder du den enestående Sognefjord på hele 204 km.

Området omkring fjorden, og ikke mindst dens forgreninger, er en oplevelse for krop og sind. Blandt andet forgrener Sognefjorden sig til Nærøyfjorden, som siden 2005 har været på UNESCOs verdensarvsliste.

Besøg området, de høje fjelde og de magiske, mindre fjorde. Tag på tur med Flåmsbanen, eller besøg Borgund Stavkirke i Lærdal, og oplev med alle sanser -
både synet, duftene og smagene vil ganske sikkert imponere dig!

Flåmsbanen

Oplev verdens smukkeste togrejse!
En af Norges største attraktioner finder du ved enden af Aurlandsfjorden, som er en "sidearm" til Sognefjorden. Herfra kan du rejse med Flåmsbanen og blive - bogstaveligt talt - BJERGTAGET af den vidunderlige natur, som langs denne
smukke jernbane viser sig fra sin allerbedste side. Togrejsen bringer dig fra Flåm, som ligger 2 meter over havets overflade, ind og ud gennem tunneler i bjergvæggen, der åbner op til den ene slående udsigt efter den anden,
op til Myrdal, som ligger hele 867 meter over havet. Kort sagt en togoplevelse, hvis lige du ikke finder andre steder i Europa

Adresse:
A-Feltvegen 11
5742 FLAM

Kontakt: +47 57 63 21 00 eller +47 57 63 14 00

På Flåmsbana Museet kan du få indblik i historien om, hvordan verdens stejleste jernbanestrækning blev til.
I den gamle stationsbygning i byen Flåm finder du museet, som bl.a. viser et EL-9 lokomotiv og flere dresiner, samt udstillinger, som med billeder og lyd fortæller om udviklingen og de mennesker, som stod bag dette fantastiske stykke jernbanekunst. Gratis entré.

Åbningstider
Man - fre: 09:00 - 20:00
Lør og søn: 09:00 - 20:00

Det Norske Gletschermuseum

Er du nysgerrig efter at lære mere om gletschere?
I byen Fjærland ved enden af Fjærlandsfjorden, som er endnu en forgrening til Sognefjorden, finder du Det Norske Gletscher-museum fra 1991.
Bygningen i sig selv er imponerende arkitektur, designet af den Pritzker-belønnede Professor i arkitektur, Sverre Fehn, og museet er Norges førende center for formidling af viden om gletschere og klima.
På det interaktive museum kan du se svimlende panoramafilm om gletscheren, Jostedalsbreen, som er den største på det europæiske fastland, og du kan besøge den interessante "oplevelsesudstilling" om klima og klimaforandringer.
Og så har du rig mulighed for at blive klogere på gletschere, fjorde og naturen omkring dem.

Stegastein

Det perfekte sted at tage feriebilleder?
Hvis du søger lige det sted, som tager pusten helt fra dig, og du bare står og tænker: "WOW!!!!"?
Så er Stegastein det rette sted!
Mellem Aurland og Lærdal finder du dette spektakulære udkigsmonument, som i 650 meters højde stikker ikke mindre end 30 meter direkte ud fra fjeldsiden. Herfra har du det mest fantastiske panorama-view over det smukke fjordlandskab, de storslåede fjelde og selve Aurlandsfjorden, som går ud i Sognefjorden.

Fra Aurland kan du komme på rundtur til Stegastein med bus, som går helt op til 9 gange dagligt, afhængigt af sæsonen.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse