Hardangerfjorden

Verdens fjerdelængste fjord… 

Fra Atlanterhavet og helt op til foden af Hardangervidda, dybt inde i de norske fjelde, strækker Hardangerfjorden sig. Følg den gennem noget af Norges mest seværdige natur – på én gang dramatisk og malerisk..

Oplev den smukkeste udsigt fra Trolltunga, klippefremspringet som nærmest trodser tyngdekraften og i en højde af ca. 700 meter stikker ud af fjeldet og direkte ud over søen Ringedalsvatnet i Odda – Hvis du altså tør!!

Besøg Folgefonna – gletsjeren med den smukke, blå is, tag vandreskoene på og følg de mange afmærkede vandrestier i området – nogle mere udfordrende end andre, udforsk fjorden på fjordkrydstogter, eller lej en kajak.
Smag på de delikate specialiteter som lam, vildt og fisk, samt ikke mindst æblecider…

Alt sammen i et område fuldt af kulturtraditioner og panoramiske udsigter.

Her skal du bo ved Hardangerfjorden

Hotel Ullensvang – Hardanger

Hotellet ligger idyllisk på solsiden af Sørfjorden ved Hardangerfjorden med den majestætiske Hardangervidda i ryggen. Et fantastisk udgangspunkt for udflugter.

Trolltunga

Troldens tunge?

Fra ca. midten af juni til midten af september kan du, hvis du har nerver til det, tage den fantastiske vandretur til klippen Trolltunga. En tur på i alt 27,5 km og af ca. 10-12 timers varighed. Du belønnes med et syn for guder: I omkring 1100 meters højde over havets overflade – nærmest svæver denne mystiske klippeformation med form som en trolds tunge ud over søen Ringedalsvatnet. Og du kan komme helt ud på spidsen!

Vandreturen er lang og krævende, så sørg for at være i god form. Turen starter i Skeggedal, udgår fra parkeringspladsen og fortsætter gennem stejle fjelde ud mod klippen. Langs stien viser skilte dig, hvor lang vej du har igen, til du når Trolltunga. Kør til Odda, følg riksvej 13 til Tyssedal, og følg skiltning mod Skjeggedal. Herfra er der ca. 7 km til parkeringspladsen.

Er du blandt vovehalsene, så prøv turen med snesko fra marts måned!! Tag turen med en guide, så er du i sikre hænder.

Steinsdalsfossen

Gå under vandet – uden at blive våd!

Med sit fald på 50 meter og sin kraftige vandføring er Steindalsfossen – eller “Østhusfossen” et af de meste besøgte vandfald i Norge. Her kan du nemlig gå langs stien, som går ind bagom vandfaldet, og du kan undgå at få våde sko!

Steinsdalsfossen er en del af Fosselven, som udspringer fra Myklavatn i 814 meters højde. Du finder den i Kvam, Hordaland, og du kan komme til vandfaldet ved at følge National Turist Rute Hardanger.
Ruten er en af Norges turistruter, som er specielt udvalgt for alle os, der ønsker at udforske Norges mest betagende landskaber.

Steinsdalsfossen ligger 2 kilometer vest for Norheimsund i Kvam kommune i Hardanger i Hordaland fylke i Norge.
Adresse: Mo ved Steinsdalen, 5600 Norheimsund, Norge

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse