Fjordnorge – store stejle fjelde og dybe fjorde

I det vestlige Norge skærer de smalle fjorde sig langt ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Her er spændende arkitektur og madoplevelser til at mætte selv den mest sultne gæst.

Landskabet i Vestlandet blev skabt af de forskellige istiders hærgen og har ikke ændret sig væsentligt, siden de første mennesker slog sig ned i området. Her hersker sæler og ørne, mens hvaler og fisk sørger for liv under vandet.

Her i det vestligste Norge er der alt fra fjerne skær til nogle af landets største byer. Få minutters kørsel bringer dig fra byens støj til uberørte naturområder og de store ødemarker.

Langs fjordsiderne ligger der små samfund som perler på en snor, hver med sine egne karakteristika og afspejlende de lokale traditioner og områdets muligheder.

I mange af landsdelens frodige dale dyrkes der frugt på livet løs, og æbler, pærer, kirsebær og jordbær er både populære og almindelige afgrøder. Vildt, fisk og lokalt opdrættet fårekød er basisingredienser i mange egnsretter fra fjordenes Norge.

Vi kan blandt mange andre anbefale følgende fantastiske områder – klik dig ind på dem og find inspiration til din rejse:

Restaurant Cornelius (Bergen)

Ud for Bergen, ca. 20 min sejlads med en lille fjordfærge ligger en af Vestnorges allerbedste fiskerestauranter – Restaurant Cornelius.

Hver dag sejler fiskerne ind til kajen ved restauranten og afleverer dagens friske fisk, som gæsterne så får serveret i løbet af dagen. Dertil kommer en imponerende vinkælder med klasse-vine, som er købt op og samlet over mange år. Hvis du kommer til Bergen, så må denne restaurant besøges – færgen sejler fra kajen i Bergen og lige til indgangen.

 

Kontakt vore rejsekonsulenter for mere information og priser
pr. mail norliv@nhu.dk eller tlf.: (+45) 96 17 01 11.

Oplev Fjordnorge på en rejse med Hurtigruten

Udforsk Bergen med feks. et besøg på Bryggen, som står på Unesco’s verdensarvsliste eller tag en tur med Fløibanen inden afgang langs Norges kyst.

På turen besøges bla. Geirangerfjorden (sommer) og Hjørundfjorden (forår/vinter). Her venter imponerende vandfald og stejle fjeldvægge i uberørt natur.

 

Kontakt vore rejsekonsulenter for mere information og priser
pr. mail norliv@nhu.dk eller tlf.: (+45) 96 17 01 11.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse