Thy

Thy er noget helt særligt for Norliv. Thy er et område i Nordvestjylland med masser af vand og store vidder, og her holder Norliv til. Hav, fjord, store søer, strande, klitheder og små unikke landsbyer fyldt med ildsjæle kendetegner området. Og så er der en MASSE at opleve…

Bo på Agger Tange Feriecenter

Ferielejligheder kun 100 m fra Vesterhavet!
Hvis du ønsker en ferie i et naturskønt område, er Agger Tange Feriecenter stedet for dig! Agger Tange Feriecenter har 83 ferielejligheder, der alle ligger i 1. klitrække til det fantastiske Vesterhav og lige ved indgangen til Nationalpark Thy.

Når du lejer en feriebolig på Agger Tange Feriecenter, kan du nyde godt af feriecentrets mange gratis faciliteter. Og lige uden for feriecentret venter der også et væld af ferieoplevelser for både familier, enlige og par - hvad enten du er til aktiv ferie, vandreferie, golfferie eller solferie.

Nationalpark Thy

Oplev en storslået natur på Jyllands vestkyst fra Hanstholm i nord til Agger Tange i syd. Nationalpark Thy er præget af havet og århundreders sandflugt, så her kan du opleve store, øde og vindblæste klitheder, der er helt unikke både i Danmark og internationalt.

I området kan du opleve rådyr, kronvildt og nogle af Danmarks mest sjældne ynglefugle.

I de små landsbyer som for eksempel Nørre Vorupør og Stenbjerg kan du stadig opleve fiskere trække deres både op på stranden, som de har gjort i flere hundrede år.

Vil du blæses bagover af en af stedets flotteste udsigter, anbefaler vi en tur til Lodbjerg fyr, hvorfra du har udsigt ud over havet og det store hede- og plantageområde, som tårnet ligger midt i.

Du kan opleve Nationalpark Thy både på cykel, mountainbike, til fods eller fra hesteryg via parkens ruter.

Cold Hawaii - surfernes paradis

 

Cold Hawaii er et af Europas bedste surfsteder - hele 29 gode surfspots langs kysten i Thy. Her har surferne glæde af nogle helt særligt gode vindforhold, som minder om dem på Hawaii.

Byen Klitmøller er kendt som centrum for de bedste surfspots i Cold Hawaii. Stedet blev opdaget af surferne i 1980’erne, og siden da har det udviklet sig fra en lille fiskerby til en surferkoloni med et spændende og kreativt miljø. Siden 2010 har byen været vært for Cold Hawaii PWA World Cup med verdens bedste windsurfere, og derudover afholdes flere stævner og events hvert år.

Men Klitmøller er bestemt ikke kun for surferne. Den lille by ved det store hav er også attraktiv for turister, fastboende, iværksættere og kreative sjæle, der har fået smag for det lille samfund i den storslåede natur, hvor der er plads til alle.

Bulbjerg

Bevæger du dig længere op langs kysten, ca. 30 minutters kørsel fra Hanstholm, møder du et spektakulært syn. En 47 meter høj limstensklippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Her kan du virkelig få den barske natur og historie at føle.

Der er et rigt fugleliv på Bulbjerg. Den nordatlantiske mågefugl Riden yngler i stort antal på klippeafsatserne, men også den sjældnere Mallemuk.

Rundt i klitterne ses mange bunkere fra 2. verdenskrig, hvor stedet var lytte- og radarpost for tyskernes kanonstillinger ved Hanstholm.

Lækre lokale råvarer

I Thy har mange spisesteder fokus på gode lokale råvarer.

På Stenbjerg Kro kan du bestille en helt særlig ”Nationalpark Menu” og på Det gamle Røgeri i Hanstholm og Thisted kan du sætte tænder i et stjerneskud så stort, at kun de færreste kan spise op.

Ved Hanstholm fyr i toppen af nationalparken ligger en lille perle med fantastisk udsigt over havet - Hanstholm Madbar. Et intimt sted med afslappet stemning, hvor der er plads til alle.

Er du til pandekager, serverer Kesses Hus i Klitmøller nogle særligt skønne af slagsen.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse