Aktiv ferie

Er du til aktive ferieoplevelser, så er Syd- og Sønderjylland, bestemt et besøg værd.

Østerssafari

Vadehavet rummer Stillehavs-østers i massevis, som du kan opleve på havbunden ved ebbe. At gå på opdagelse i det store Vadehav er en storslået naturoplevelse. Du kan enten gå selv eller deltage i en arrangeret tur.

Østers fra Vadehavet er spiselige, men i perioder med alger kan giftige toxiner fra algerne ødelægge dem. Det anbefales derfor ikke at spise østers uden først at tjekke ved Vadehavscentret, om der er alger i området.

Husk at undersøge tidevandstiderne, inden du begiver dig ud på en længere tur i Vadehavet, for ikke pludselig at stå midt i tidevandet.

Strand, vand og vind

På Rømø finder du Nordeuropas største badestrand og Nordeuropas største internationale dragefestival. Samtidig har både Rømø og Fanø masser af plads og gode forhold til spændende aktiviteter ved stranden.

Windsurfing, kitesurfing, eller strandsejling – noget du vil opleve? Faktisk er Rømø og Fanø et af de få steder hvor du kan prøve strandsejling – enten på en blokart eller en kite buggy. På blokarten har du et styr og fremdriften er et sejl, mens du på kite-buggy’en styrer med fødderne og har fat i en faldskærm, som trækker dig hen over stranden. Prøv det!  

På begge øer kan du også opleve himlen blive fuld af liv og farver hvert år. Den årlige dragefestival på Fanø varer 4 dage og trækker op mod 5.000 drageflyvere fra hele verden med deres smukke drager i alverdens faconer og farver. På Rømøs dragefestival kan du, som noget ganske særligt, opleve det fantastiske syn af oplyste drager på himlen om natten. Besøg festivalen!

Legoland og Lego House

Legoland Billund Resort er en kendt dansk forlystelsespark fra 1968, beliggende i Billund, hvor legoklodsen blev opfundet. I Legoland træder du ind i det vildeste eventyr af legoklodser. Har du bare et lille barn i maven, er du kommet det helt rette sted.

Prøv at gå rundt i et hus af Lego!
Besøger du Lego House, også kaldt ”Home of the Brick”, vil du få en oplevelse, som du ikke kan få andre steder i verden. Huset er 12.000 m2 stort og rummer 25 mio. legoklodser. Her er der noget for alle aldre, når legoklodsens mange muligheder for leg og læring skal afprøves. Prøv for eksempel at programmere robotter, at lave din egen film og at bygge fisk, som kommer til live!!

Besøg Legoland:
Nordmarksvej
7190 Billund
Telefon: +45 7533 1333

Idylliske vandre- og cykelferier

Oplev Sønderjyllands smukke og kontrastfyldte landskaber til fods eller på cykel. Landskaberne er et resultat af den sidste istid, som efterlod tunneldale, bløde bakker og dødislandskaber i øst og et nærmest fladt landskab i vest.

Landsdelen har et rigt dyre- og planteliv, lange kystlinjer med stejle skrænter, frodige skove og strande – og flere tusinde kilometer afmærkede ruter.

Tag på eventyr på Gendarmstien, Hærvejen, Drivvejen eller Alsstien – alle vandreruter med en særlig historie. Eller planlæg selv cykelruter i Sønderjyllands skove forbi gravhøje og andre seværdigheder.

Find info på et turistkontor eller i Naturstyrelsens foldere med beskrivelser af mange flere afmærkede ruter.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse