København er en eksklusiv destination
- og et af verdens bedste steder at bo

Spændende arkitektur, grønne områder, rene havnebassiner, gourmetrestauranter og en særlig kultur for at cykle – der er mange gode grunde til at København flere gange er udråbt som verdens bedste by at leve i. Og er du til femstjernede hoteller, Michelin-restauranter og dansk design på din ferie, så er København en destination for dig. 

Men København har oplevelser for alle – byen er fuld af historie, betydningsfulde bygninger og museer. Mest kendt er muligvis Tivoli – som i over 100 år har skabt oplevelser for både store og små, fristaden Christiania med dens helt egne regler og statuen ”Den Lille Havfrue” – som illustrerer H.C. Andersens eventyr. Gå også en tur på Strøget – en af Europas længste gågader, besøg Rundetårn, eller dyk ned i Nordeuropas største akvarium, Den blå planet.

Vi i Norliv har fremhævet en række særlige oplevelser i København.

Gastronomi i verdensklasse

København huser verdenskendte og nyskabende restauranter – nogen for enhver smag og et hvert budget. Prøv det ny nordiske køkken med sin høje kvalitet. Udforsk de mange muligheder langs havnen. Besøg Copenhagen Street Food. Eller forkæl dig selv på en af de mange Michiling restauranter.

15 af Københavns restauranter fik sammen hele 18 Michelinstjerner i ”Guide Michelin Nordic Cities 2017”. Heriblandt findes både det ny nordiske køkken, det italienske, franske og det thailandske. Flest Michelinstjerner, hele tre, har restauranten Geranium. Restauranten drives af Rasmus Kofoed, som i 2011 blev verdens bedste kok i Bocuse d'Or. Restauranten findes midt i København i Fælledparken på 8. etage med udsyn til trækroner og bytage.

Måske du skal opleve det nye koncept på den efterspurgte restaurant, Noma? Noma er kåret som verdens bedste hele 5 gange og nu er rykket i nye lokaler med nyt koncept.

Operaen

Er du til musik, drama og sang, så skal du besøge Operaen, den førende opera i Skandinavien. Her kan du opleve et af verdens bedste operakor, store opsætninger af opera og ballet samt andre fantastiske arrangementer. Du kan også få en rundvisning i den store, spektakulære bygning.

Operaen er Danmarks nationalopera og en del af Det Kongelige Teater. Bygningen er en af de største i Danmark, og har en massiv og prangende arkitektur. Operaen blev indviet i 2005 og er tegnet af arkitekt Henning Larsen og bygget på initiativ af Mærsk Mc-Kinney Møller.

Den Kongelige Opera har en lang historie bag sig. I midten af 1700-tallet blev teatret Den danske Skueplads grundlagt. Skuespil var tidligt fuld af sang, musik og dans. Men operaen, hoffets yndlings underholdning, var til at starte med ikke en del af teatret. Dette ændrede sig med kongens engagement i Den Danske Skueplads – heraf blev Det Kongelige Teater til med tiden, og så fik operaen også plads på teatret.

Nyhavn

Nyhavn er fyldt med smukke gamle huse, hyggelige restauranter og barer – et meget populært sted i København – også hvis du bare vil sidde på kajen med en øl eller en is.

Nyhavn er fra 1673 og var oprindelig en travl erhvervshavn med indkomne skibe fra hele verden. Dengang boede der købmænd i husene. Havnen var også dengang fuld af liv – men i form af sømænd, værtshuse, glædespiger og fest.

Havnens ældste hus er fra 1681 og står som oprindeligt. I tidens løb har de farverige huse været hjem for mange berømte, kreative sjæle. For eksempel har H.C. Andersen boet i både nr. 20, nr. 67 og nr. 18. 23 år i alt. Her skrev han blandt andet "Fyrtøjet", "Lille Claus og store Claus" og "Prinsessen på Ærten”.

Slotte og haver

Besøg H.M. Dronningens residens, Amalienborg Slot og Den Kongelige Livgarde eller tag tilbage til den mørke middelalder i ruinerne under Christiansborg Slot. Ruinerne, som er fra omkring år 1167, fandt man ved opførelsen af det nuværende Christiansborg Slot i begyndelsen af 1900-tallet. Ruinerne var levn fra Biskop Absalons borg og det berygtede Blåtårn, det største tårn på Københavns Slot, hvor kriminelle blev indespærret. 

Besøg også Kongens Have som er landets ældste kongelige have og en populær oase i København. Haven blev anlagt i renæssancestil af Christian IV i begyndelsen af 1600-tallet. I haven ligger Rosenborg slot, bygget få år efter haven. Her finder du nogle af Danmarks største kulturskatte. Kælderen gemmer på de danske kronjuveler og kongekroner. Oplev også Riddersalen med tronstolene, og de tre vogtende løver af sølv i naturlig størrelse.

Botanisk Have er også et grønt åndehul i hjertet af København, men samtidig et levende museum med fokus på forskning, formidling og naturbevaring. Den første have af de i alt fire er oprettet i år 1600. Haven er en del af Statens Naturhistoriske Museum og rummer Danmarks største videnskabelige samling af planter.

Storslåede samlinger

Fordyb dig i 6.000 års kunst på Ny Carlsberg Glyptoteket fra 1897, som rummer over 10.000 kunstværker. Oplev en samling i verdensklasse med marmorkroppe, malerier, mumier mm. i smukke arkitektoniske rammer, stiftet af brygger Carl Jacobsen, som skabte hans imponerende kunstsamling med indtjeningen fra hans bryggeri, Ny Carlsberg.

SMK, Statens Museum for Kunst, rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Oplev kreative værksteder, film, koncerter, art talks og meget mere. SMK er især kendt for sin samling af dansk guldalderkunst, landets største samling af dansk samtidskunst og en af verdens bedste Matisse-samlinger. 

Nationalmuseet i Prinsens Palæ fra 1744 kan du følge Danmarks historie helt tilbage fra istiden. Se de elegante sale, der stadig står som da prinser og prinsesser levede der - samt verdens største samling af effekter fra Grønland.

Under Nationalmuseet hører også Frilandsmuseet, som er er et af verdens største og ældste frilandsmuseer. Museet åbnede i 1897 og ligger nord for København, hvor du finder mere end 100 bygninger hentet fra hele landet.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse