Skagen

Højt mod nord, hvor Danmark ender og de to have mødes, ligger Skagen. Her er der oplevelser for alle aldre. I Skagen finder du nogle af Danmarks skønneste strande med hvidt sand, et levende byliv, inspirerende museer og en helt unik natur.

Grenen

Når man besøger det Nordjyske, er et besøg forbi Grenen bestemt nødvendigt. Grenen i Sagen er Danmarks nordligste punkt, hvor øst og vest mødes. Det er et unikt naturfænomen, hvor de to have, Skagerrak og Kattegat, mødes, og man kan tydeligt se hvor bølgerne kulminerer med hinanden.

Over de sidste 100 år er strandvolden vokset 1 km i længden. De store strandflad yderst på Grenen er i konstant bevægelse, og på grund af de stærke og livsfarlige strømme, er badning strengt forbudt. 

Skagens Odde regnes for at være en af verdens største odder med sine 30 km i længden. Her er der rig mulighed for at tage en hyggelig gåtur langs Vesterhavet eller ved østkysten. Der er også mulighed for at blive transporteret hele vejen ud til spidsen af Sandormen, som kører fra kl. 9.30 uafbrudt hele dagen fra påske til uge 43.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning. Dette overvældende natursceneri er helt klart et besøg værd. Fra toppen af milen er et godt udsigtspunkt.

Milen består af en 1000 m lang og 1000 m bred sandbunke, som rummer ca. 3,5-4 mio. m3 sand. Den flytter sig med vinden med mere end 15 m årligt i nordøstlig retning.

Bag sig efterlader milen en lav og fugtig sandflade, hvor Råbjerg Mile blev dannet for mere end 300 år siden under den store sandflugt.

Den tilsandede kirke

I klitterne sydvest for Skagen by står tårnet af den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius kirke, i dag kendt som "Den tilsandede kirke". På grund af sandflugten, så man sig nødsaget til at lukke kirken i 1795, da menigheden gravede sig frem til kirken.

Pæle i terrænet markerer i dag kirkeskibet og sakristiets placering og udstrækning.

I sommerperioden er der mulighed for at købe billetter til at komme op i kirketårnet. Billetterne sælges i en kiosk ca. 400 m fra kirken, hvor der også er parkeringsplads, legeplads, borde og bænke samt toiletter.

Skagens Museum

Skagen blev i slutningen af 1800-tallet hjemsted for kunstnerkoloni af primært skandinaviske malere. Skagens Museum rummer malerier, tegninger og skulpturer udført af de mange kunstner, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930.

Skagens Museum rummer nogle af Danmarks bedst kendte malerier med hovedværker af P.S. Krøyer, Anna Ancher og Laurits Tuxen.

Museet er også for børn. 'Billedjagten' er en skattejagt for hele familien i museets sale, hvor det gælder om at finde spor og løse opgaver. I vinter-, sommer- og efterårsferien er der malerskole for børn. 

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse