Bornholm

Øen Bornholm er den allerøstligste ende af Danmark i Østersøen. Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Om sommeren er Bornholm et attraktivt feriested for mange danskere, da øen har en masse spændende seværdigheder for alle.

Hammershus Slotsruin

Hammershus er en ruin af en middelalderborg på Bornholms klippeknude ud til kysten syd for Hammerknuden. Det antages, at den blev opført omkring 1259.

På Bornholms ruin Hammershus er der meget at lave. Du kan både være inde på den store borg eller se de smukke naturomgivelser lige rundt om. 

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. Du kan her opleve den bornholmske historie.

Brændesgårdshaven

Tag familien med på en hyggeligt tur til forlystelsesparken Brændesgårdshaven. Forlystelsesparken byder på både legeland, vandland og dyrepark - alt hvad børnene ønsker at opleve. 

Brændesgårdshaven er Danmarks ældste legeland og var oprindelig en stor bondegård. 

Dette kan du bl.a. opleve i brændesgårdshaven:
- Karruseller
- Klatreland
- Forhindringsbane og svævebane
- Vandland, mulighed for afslapning på terasserne
- Zoo med bl.a. aber, kænguruer, næsebjørne

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum blev grundlagt i 1893 i Rønne. Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag. Du finder også en stor samling af kunsthåndværk som keramik og glas. 

Kunstmuseet ligger i et af Danmarks mest spektakulære landskaber. En kort vandring fra museet ned mod kysten finde Helligdomsklipperne. Helligdomsklipperne er forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter. 

Østerlars Kirke

Østerlars Kirke er en del af Bornholms 4 rundkirker. Den er den mest kendte af de 4 rundkirker og besøges årligt af ca. 120.000 gæster. Den er dermed en af Bornholms største seværdighed. Kirken 

Kirken er den største og ældste af de fire og ligger på en bakketop nord for selve byen Østerlars.

Den menes at være opført omkring 1150. Kirken gennemgik en restaurering i 1955. 

Ekkodalen

Ekkodalen på Bornholm er Danmarks største længste sprækkedale. Den strækker sig ca. 12 km gennem Almindingen og har en gennemsnitsbredde på ca. 60 m.

I Ekkodalen finder du en næsten 200 år gammel fredet skov. De meget stejle klipper langs Ekkodalens ene side kaldes "Styrtebakkerne". Idet du besøger Ekkodalen, er du næsten nødsaget til at teste ekkoet. Det bedste ekko finder du ved H.C. Ørsteds Kilde ca. 20 meter til venstre ad stien ved indgangen til Ekkodalen.

Kontakt os

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Fornavn feltet er påkrævet
Efternavn er påkrævet
Indtast venligst en gyldig e-mail-adresse