Fjordtind Hotellerne

Med en overnatning på et af de 3 Fjordtind-hoteller, får du det bedste udgangspunkt for at opleve naturskønne Hardanger og Hardangerfjorden, der med sine 179 km er Norges næstlængste.
De 3 hoteller er Brakanes Hotel, Hardangerfjord Hotel og Vøringfoss Hotel.

Det spektakulære fjordlandskab og storslået natur, er det perfekte udgangspunkt for store oplevelser. Brævandring på Hardangerjøkulen, kajakture mellem fjeldene, museumsbesøg og forfriskende vandre-og cykelture.

Hardanger er også Norges frugthave og hvert år kan man få det smukkeste syn, når blomme, moreller og æbletræerne blomstrer. Samtidig er også æblerne som blev høstet i fjor og lavet til smagfuld cider, klar til smagning i maj.

Et besøg i Hardanger handler lige så meget om smagsoplevelser som om naturoplevelser. Maden er autentisk, lokal og tilberedt med passion.

Park Hotel Vossevangen

Hotellet ligger smukt med udsigt til Vangsvatnet i Voss centrum, ca. 1,5 time fra Bergen. Hotellet huser også Norges største vinkælder, restaurant, cafe og pianobar.
Det mest unikke med Voss er at man kan gå fra faktiske naturoplevelser til bystemning på 15 minutter.

Det er også nemt at komme til Voss, enten med egen bil, eller med tog fra Oslo og Bergen. I Voss kan du med Voss Gondol komme 800 m.o.h. på nogle få minutter.

Rundtur i Syd- og Vestnorge

Turen begynder med en overnatning på det historiske Straand Hotel i Vrådal i Telemarken. Herefter går turen sydpå igennem Setesdal til Lindesnes i syd, med et besøg på Lindesnes fyr og overnatning på Lindesnes Havhotell i Spangereid med den fantastiske beliggenhed.

Videre langs kysten ad den naturskønne Nordsjøvej (Rv. 44), forbi det kendte fotomotiv ”Husene på Helleren” som ligger ved Jøssingfjord mellem Flekkefjord og Egersund.

Ophold i oliebyen Stavanger med en Lysefjordcruise på hviledagen. Via Hjelmeland og Sauda og Rv. 520/E134 forbi Låtefossen og langs den maleriske Sørfjord til Eidfjord.

Ophold i Eidfjord med et besøg på Norsk Naturcenter Hardanger, og evt. en tur op til den fjernt beliggende gård Kjeåsen.

Vøringfossen og Hardangervidda står på dagens program, Geilo er rejsens sidste overnatning.

 

Rundtur til fjordene på Vestlandet

Turen begynder med en overnatning på det historiske Straand Hotel i Vrådal i Telemarken. Herefter går turen videre fra Telemark igennem Setesdal og over Haukelifjeld, forbi Låtefossen og langs den maleriske Sørfjord til Eidfjord. Efter ankomst til Eidfjord anbefaler vi et besøg på Norsk Naturcenter Hardanger, en tur op til Vøringfossen eller et besøg på den fjernt beliggende gård Kjeåsen.

Fra Eidfjord går det ind i fjeldet og over det fantastiske bygningsværk Hardangerbrua, videre via Voss, Gudvangen, Flåm. Undervejs er det muligt at tage en afstikker over en af Norges først anlagte vej og nord Europas stejleste veje med 13 hårnålesving; Stalheimskleiva. Fra Flåm via Aurland og over Aurlandsfjeldet med udsigtspunktet Stegastein. Nede i dalen i Lærdal er Norsk Villaks Senter et besøg værd.

Sognefjorden - også kaldet Fjordenes Konge – krydses med overfarten fra Manheller til Fodnes (overfartstid 15 min.). Overnatning i Sogndal.

Over det imponerende Sognefjeld hvorfra man i klart vejr kan skimte toppen af Galdhøpiggen (Norges og nord Europas højeste fjeld). I Lom er den smukke Lom Stavkirke et besøg værd.

Videre via Otta og Dombås, til Romsdalen og Trollveggens stejle fjeldsider. Overnatning i Åndalsnes.

Igennem den smukke Romsdal og op over Trollstigens imponerende hårnålesving. På toppen er der en fantastisk udsigt. Videre i retning mod Geiranger, i Valldal anbefaler vi et stop ved Gudbrandsjuvet.

15 min. færgeoverfart fra Linge til Eidsdal. Ad Ørnesvinget - dagens sidste hårnålesving – til Geiranger i bunden af den maleriske Geirangerfjord. Pga. dagens korte etape er det muligt at nå et cruise på den maleriske Geirangerfjord med de berømte vandfald; Brudesløret og De Syv Søstre. Overnatning i Geiranger.

Fra Geiranger snor vejen sig videre op ad fjeldet, her findes det kendte fotomotiv Flydalsjuvet, vejen ”Knuten” og med en afstikker når man helt op på toppen af Dalsnibba.

Herfra er det muligt at afslutte eller forlænge rejsen med et hytteophold i  Gudbrandsdalen, eller tage en overnatning på Quality Hotel Expo i Fornebu, inden hjemrejse.

Dragsvik Fjordhotell

Ved idylliske Sognefjorden omgivet af smuk natur på halvøen Dragsvik i Balestrand, ligger Dragsvik Fjordhotell. Der er kort vej til kunstnerbyen Balestrand og flotte naturoplevelser ligger tæt på.
Hotellet ligger langs den Nationale Turistvej over Gaularfjellet, og lige ved færgelejet.
Her kan du nyde fredfyldt idyl med pragtfuld udsigt over fjord, fjeld og gletsjer. Lad blikket hvile over fjorden og sænk skuldrene.

Kommer du i bil, har du mulighed for at tage flere veje og stoppe ved flere attraktioner undervejs:

Fra Førde - Nasjonal Turistveg Gaularfjellet - Utsikten
Fra Bergen - RV 13 - Vikafjellet og Stølsheimen Nationalpark
Fra Lom - Sognefjellet Nasjonal Turistveg
Fra Oslo og Gol - Riksveg 52 - Hemsedalsfjellet
Fra Oslo og Fagernes - E16 over Filefjell

Korte rejser, 2-5 dage

Vælg mellem 11 korte rejser, som er den perfekte løsning, hvis du har begrænset med tid,  har lyst til at besøge et bestemt sted, eller ønsker at kombinere turen i bilen med en kortere strækning med Hurtigruten.

Du kan også f.eks. flyve til Tromsø, sejle til Trondheim og flyve hjem derfra, eller flyve til Trondheim, sejle til Bergen og derfra tage hjem. Der er mange muligheder for at kombinere som du har lyst og tid til.

Nyd maden om bord og vælg mellem udvalgte udflugter, for at gøre din rejse endnu bedre.

Se beskrivelsen af dagene, under hhv. den nordgående og den sydgående tur.

Myrkdalen Hotel

I hjertet af Fjord-Norge ligger Myrkdalen Hotel. I smuk natur byder ferien på spektakulære oplevelser og måltider med lokale råvare - sommer som vinter. Med parkeringsplads lige ved hotellet styrer du selv tempoet på dagene. I Myrkdalen har du et hav af muligheder, hvad enten du er på jagt efter en spændende ferie med familien eller søger roen i majestætisk vestlandsnatur.

Myrkdalen

Myrkdalen er den perfekte base om sommeren, med kort afstand til både fjord, fjeld og by. Myrkdalen ligger kun to timer fra Bergen, Geilo og Sogndal.

Hurtigruten

Hurtigruten.

Betegnelsen ”Verdens smukkeste sørejse” bliver ofte brugt til at beskrive Hurtigrutens traditionelle rejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage. Kom med om bord på skibene, som sejler gennem majestætiske fjorde og besøger afsidesliggende små havne, hvor større skibe ikke kan komme ind. Det er en fantastisk måde at opleve Norge på!

Siden 1893 har Hurtigruten sejlet langs Norges kyst og i polare farvande – og det gør den fortsat. Hurtigruten tilføjer stadig nye udflugter og sejler ind i nye fjorde på rejserne langs Norges uendeligt smukke kyst, så du har altid mulighed for at opleve noget nyt. Hele 22 af de 34 havne, Hurtigrutens skibe besøger, ligger nord for Polarcirklen!

Væk din indre oplevelsesrejsende og oplev naturens og dyrelivets dramatik, deltag på udflugter, der passer til dit aktivitetsniveau... Mulighederne er mange, og det, du går glip af på den nordgående sejlads i løbet af natten, får du på den sydgående sejlads. Med andre ord: På en rundrejse med Hurtigruten kan du udforske Norges magiske kyst – en rejse, du ikke finder magen til noget andet sted i verden.

Ansvar og bæredygtighed

Er nogle af Hurtigrutens kerneværdier. Det betyder, at vi handler lokalt, respekterer traditioner og værdsætter samarbejdet med de samfund, der tager imod vores gæster. Mange af de steder, Hurtigruten besøger, er regioner, hvor natur, mennesker og dyreliv er helt unikt. Hurtigruten er stolt over den forpligtelse, den har indgået for at bevare disse naturlige underværker i al deres uberørte skønhed.

Voss

Voss ligger på vestlandet, i hjertet af Fjordnorge, og er fuld af kontraster. Voss er kendt som "ekstremsports-bygden", men her er naturligvis også masser af muligheder for at slappe af og komme helt ned i gear.