Mefjord Brygge

Mefjord Brygge er et helårs feriested beliggende mellem fjorde på øen Senja i Nord-Norge.
Her fokuseres på aktiv turisme, sæsonbestemte aktiviteter, guidede ture, bådudlejning og luksuriøse skræddersyede eventyr.

Mefjord Brygge ligger mellem Lofoten, Kvaløya og Tromsø, 1 times kørsel fra Finnsnes. Senja betegnes af mange som Norge i miniature. I et lille fiskerleje ved navn Mefjordvær er du tæt på alt, hvad øen - og Norge - har at byde på.

Senja

Senja er Norges næststørste ø og ligger mellem Harstad og Tromsø. Øen er 1589 km2 stor og har fastlandsforbindelse med Gisundbrua nær Finnsnes på fastlandet.
Øen er som et mikro-kontinent, med fjelde, vidder, skove, vand og landbrugsland indenfor den vilde forrevne vestkyst.

Her ligger det gamle minesamfund og handelssted Hamn i Senja, med Sukkertoppen mod syd, de 98 øer i Bergsfjorden i nord og Atlanterhavet stik vest. Den enkleste måde at udforske den dramatiske kystn er at følge National Turistvej Ytre Senja som svinger sig ud og ind langs vestsiden af Senja.

Lofoten og Vesterålen

Langt nord for polarcirklen, langs Norges vestkyst, strækker Lofoten sig som en udstrakt landtange væk fra det norske fastland. En imponerende fjeldkæde, kendt som Lofotvæggen, danner en sammenhængende barriere, strækkende sig over 100 km i længden og med højder mellem 800 og 1000 meter. Nordlysovalen svæver højt, 100 km over Vesterålen, og her er chancerne for at opleve nordlysets magi ekstraordinært gode. Fra slutningen af maj til slutningen af juli kan man også nyde midnatssolen, der kaster sit gyldne lys over landskabet.

Mærkede stier fører besøgende op til betagende udsigtspunkter, og den ultimative oplevelse får man ved at bestige ørigets højeste top, Møysalen, der rager imponerende 1262 meter op. Fra dette majestætiske udsigtspunkt åbenbarer sig panoramaer over store dele af Nord-Norge, og endda helt til Kebnekaise, Sveriges højeste bjerg.

Svinøya Rorbuer

På Svinøya i Svolvær kan du overnatte i rorbu, rorbusuiter, lejligheder eller i den eksklusive Væreiergården mens du udforsker og oplever Lofoten. Svinøya Rorbuer er idyllisk placeret i et levende fiskeleje. Her har du storhavet på den ene side og de dramatiske Lofotfjelde på den anden.

Hurtigruten

Hurtigruten

Betegnelsen ”Verdens smukkeste sørejse” bliver ofte brugt til at beskrive Hurtigrutens traditionelle rejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage. Kom med om bord på skibene, som sejler gennem majestætiske fjorde og besøger afsidesliggende små havne, hvor større skibe ikke kan komme ind. Det er en fantastisk måde at opleve Norge på!

Siden 1893 har Hurtigruten sejlet langs Norges kyst og i polare farvande – og det gør den fortsat. Hurtigruten tilføjer stadig nye udflugter og sejler ind i nye fjorde på rejserne langs Norges uendeligt smukke kyst, så du har altid mulighed for at opleve noget nyt. Hele 22 af de 34 havne, Hurtigrutens skibe besøger, ligger nord for Polarcirklen!

Væk din indre oplevelsesrejsende og oplev naturens og dyrelivets dramatik, deltag på udflugter, der passer til dit aktivitetsniveau... Mulighederne er mange, og det, du går glip af på den nordgående sejlads i løbet af natten, får du på den sydgående sejlads. Med andre ord: På en rundrejse med Hurtigruten kan du udforske Norges magiske kyst – en rejse, du ikke finder magen til noget andet sted i verden.

Ansvar og bæredygtighed

Er nogle af Hurtigrutens kerneværdier. Det betyder, at vi handler lokalt, respekterer traditioner og værdsætter samarbejdet med de samfund, der tager imod vores gæster. Mange af de steder, Hurtigruten besøger, er regioner, hvor natur, mennesker og dyreliv er helt unikt. Hurtigruten er stolt over den forpligtelse, den har indgået for at bevare disse naturlige underværker i al deres uberørte skønhed.