Nesfjellet

Nesfjellet byder på aktiviteter året rundt for hele familien. Spil golf på en af Norges allerflotteste baner eller sæt dig i cykelsadlen og tag turen ad HallingSpranget som strækker sig hele 17 kilometer fra toppen af Nesfjellet og ned til Nesbyen centrum. Stien er blågraderet, med et fald på ca. 1000 højdemeter. Der er også masser af muligheder for vandreture til de nærmeste fjeldtoppe.
For børnene er det et hit at besøge Langedrag Naturpark, kun 35 min. kørsel fra Nesfjellet. Her kan hele familien på tæt hold opleve ca. 25 forskellige arter, mange af dem findes i den norske fauna, som elg, rensdyr, los og ulv.
Bjørneparken er den anden god udflugtsmulighed, ca. 45 min. kørsel fra Nesfjellet. I tillæg til ulv, elg, los er her også bjørne, samt eksotiske dyr som leopard og krokodille.

Fýri Resort

Fýri Resort er beliggende i Hemsedal er en populær destination om sommeren på grund af dens smukke natur, og det brede udvalg af udendørsaktiviteter, der tilbydes.

Hemsedal er omgivet af storslået natur med bjerge, dale, skove og floder. Der er et utal af vandrestier og vandreruter, der passer til alle niveauer, fra lette familie vandreture til mere udfordrende bjergbestigninger.

Fýri byder på en 1.000 m2 stor spaklub, hvor du kan nyde god mad og afslappende musik i smukke omgivelser med pool og liggestole. Spændende restauranter, legeplads med shuffleboard, billard og bar skaber en unik atmosfære.

Gålå

Gålå ligger på et fjeldplateau 950 meter over havet med storslået udsigt over Jotunheimen, Rondane og Ringebufjellet. Peer Gynt vejen går gennem Gålå og er en fin ankomstvej om sommeren. Området er perfekt for hele familien, med mange aktivitetsmuligheder.

Gausta

Tusind meter over havets overflade venter sommerens højdepunkter. På Gausta i hjertet af Telemark bor du midt i de norske fjelde med udsigt til den ikoniske Gaustatoppen. Turen op til udsigten over ⅙ af Norge er uforglemmelig. Du vil ikke hjem, og du behøver det heller ikke. For Gausta har flere eventyr at byde på - guidede ture til flere tinder, pumptrack og mountainbike, padlebane, SUP og flydende sauna på Kvitåvatn for hele familien. Forkæl dig selv med nogle spændende dage, bo komfortabelt på hotel, lejlighed eller sommerhus. Nyd kurbade og lækre måltider på Gaustas restauranter.

Sjusjøen

Sjusjøen ligger bare 25 minutter fra Lillehammer, og er et populært område sommer og vinter. Sjusjøen har ideelle forhold for dig som elsker at være ude. Området byder på oplevelser for hele familien, du kan bl.a. besøge Hunderfossen Eventyrpark som er kendt som Norges eventyrlige familie park. Eller tag på tur i en af de hele seks nationalparker som området er omkredset af.

 

Hafjell

Hvis du er på jagt efter ægte og spektakulære kulturoplevelser i naturskønne omgivelser, så er Hafjell i Gudbrandsdalen det helt rigtige sted at besøge. Hafjell ligger kun 2,5 times kørsel (180 km) nord for Oslo. Hafjell er en af Norges førende destinationer for liftbaseret mountainbiking, med deres verdensberømte bike park og både gondolen og stoleliften, er klar til at fragte dig og din cykel op til starten af stierne.

Kvitfjell

Kvitfjell ligger pragtfuldt på vestsiden af Gudbrandsdalen, i fjeldområdet  kendt som Peer Gynts rige, ikke langt fra Skeikampen og Gålå. Omkring Kvitfjell ligger et fantastisk terræn for cykelture og vandreture i fjeldet.

Kvitfjell er også en perfekt udgangspunkt for at udforske Gudbrandsdalen, med kort vej til blandt andet nationalparkerne Rondane og Jotunheimen, Hunderfossen Familiepark og rafting på Sjoa.

Beitostølen

Beitostølen ligger i regionen Valdres, der strækker sig fra de frodige, vand- og skovrige dale i syd, til Jotunheimens mægtige 2000 meterstoppe i nord. Få regioner i Norge, har et så varieret udbud af aktiviteter gennem alle fire årstider. Tag et dybt indånd og mærk den forfriskende bjergluft fylde dine lunger, når du træder ud på Beitostølens betagende vandre- og cykelstier. Uanset om du er en erfaren vandrer eller en nybegynder, vil du finde ruter, der passer til dit niveau og giver dig mulighed for at udforske det smukke landskab.

Book direkte online

Lej en hytte, feriehus/sommerhus eller hotel på din ferie.

(mere…)

Fjeld, kyst og smukke fjorde

Turen begynder med en overnatning på det historiske Straand Hotel i Vrådal i Telemarken. Herefter går turen sydpå igennem Setesdal til Lindesnes i syd, med et besøg på Lindesnes fyr og overnatning på Lindesnes Havhotell i Spangereid med den fantastiske beliggenhed.

Videre langs kysten ad den naturskønne Nordsjøvej (Rv. 44), forbi det kendte fotomotiv ”Husene på Helleren” som ligger ved Jøssingfjord mellem Flekkefjord og Egersund.

Ophold i oliebyen Stavanger med en Lysefjordcruise på hviledagen. Via Hjelmeland og Sauda og Rv. 520/E134 forbi Låtefossen og langs den maleriske Sørfjord til Eidfjord.

Ophold i Eidfjord med et besøg på Norsk Naturcenter Hardanger, og evt. en tur op til den fjernt beliggende gård Kjeåsen.

Vøringfossen og Hardangervidda står på dagens program.

 

Fra Telemark til Vestlandet

Turen begynder med en overnatning på det historiske Straand Hotel i Vrådal i Telemarken. Herefter går turen videre fra Telemark igennem Setesdal og over Haukelifjeld, forbi Låtefossen og langs den maleriske Sørfjord til Eidfjord. Efter ankomst til Eidfjord anbefaler vi et besøg på Norsk Naturcenter Hardanger, en tur op til Vøringfossen eller et besøg på den fjernt beliggende gård Kjeåsen.

Fra Eidfjord går det ind over fjeldet og over det fantastiske bygningsværk Hardangerbrua, videre via Voss, Gudvangen, Flåm. Undervejs er det muligt at tage en afstikker over en af Norges først anlagte veje og Nordeuropas stejleste med 13 hårnålesving; Stalheimskleiva. Fra Flåm via Aurland og over Aurlandsfjeldet med udsigtspunktet Stegastein. Nede i dalen i Lærdal er Norsk Villaks Senter et besøg værd.

Sognefjorden - også kaldet Fjordenes Konge – krydses med overfarten fra Manheller til Fodnes (overfartstid 15 min.). Overnatning i Sogndal.

Over det imponerende Sognefjeld hvorfra man i klart vejr kan skimte toppen af Galdhøpiggen (Norges og Nordeuropas højeste fjeld). I Lom er den smukke Lom Stavkirke et besøg værd.

Videre via Otta og Dombås, til Romsdalen og Trollveggens stejle fjeldsider. Overnatning i Åndalsnes.

Igennem den smukke Romsdal og op over Trollstigens imponerende hårnålesving. På toppen er der en fantastisk udsigt. Videre i retning mod Geiranger, i Valldal anbefaler vi et stop ved Gudbrandsjuvet.

15 min. færgeoverfart fra Linge til Eidsdal. Ad Ørnesvinget - dagens sidste hårnålesving – til Geiranger i bunden af den maleriske Geirangerfjord. Pga. dagens korte etape er det muligt at nå et cruise på den maleriske Geirangerfjord med de berømte vandfald; Brudesløret og De Syv Søstre. Overnatning i Geiranger.

Fra Geiranger snor vejen sig videre op ad fjeldet, her findes det kendte fotomotiv Flydalsjuvet, vejen ”Knuten” og med en afstikker når man helt op på toppen af Dalsnibba.

Herfra er det muligt at afslutte eller forlænge rejsen med et hytteophold i  Gudbrandsdalen, eller tage en overnatning på Quality Hotel Expo i Fornebu, inden hjemrejse.

Dr. Holms Hotel

Dr. Holms Hotel har været en kilde til rekreation, trivsel og velvære siden begyndelsen af 1900-tallet. Beliggenheden midt i hjertet af det sydlige Norges naturherligheder er da også et udgangspunkt for inspirerende og styrkende oplevelser.

 

Straand Hotel

Lige siden 1864 har hotellet sørget for trivsel og god service med gæsten i centrum.
Straand Hotel i Vrådal oser af historie, unikke faciliteter, traditionsrig kokkekunst og en atmosfære du skal lede længe efter.

GudbrandsGard Hotell

GudbrandsGard Hotell

På GudbrandsGard Hotel har du fjeldet og naturen som din nærmeste nabo. Lige udenfor døren ligger stierne og venter på dig, enten for gåtur eller cykeltur.
Dette er stedet der du kan slappe af efter en aktiv dag. Und dig nogle afslappende timer i velværeafdelingen eller nyd god mad og drikke i en af restauranterne.
Hotellet har 79 store dobbeltværelser og suiter, stor konference afdeling, hyggelig restaurant og et udsøgt køkken. Vinkælder, café, skibar, lobbybar, stor terrasse, pejsestue og velværeafdeling med træningsfaciliteter og svømmebassin finner du også.

Ustedalen Hotell & Resort

Ustedalen Resort har de sidste år haft en betydelig udbygning og renovering og kan i dag tilbyde flotte lejligheder i forskellige størrelse, samt hotelværelser - de fleste med fantastisk udsigt mod Vestlia og Ustedalsfjorden

Norefjell

Norefjell ligger 1,5 times kørsel fra Oslo og er kendt for sit rige kunst- og kulturtilbud, samt masser af aktiviteter og muligheder i naturen. Om sommeren og efteråret byder fjeldene og søen i Norefjell på forskellige oplevelser.

Blandt populære aktiviteter er vandring og cykling gennem naturskønne landskaber. Du kan også være heldig at se et vildt rensdyr eller to. Eller måske foretrækker du at slappe af på golfbanen eller solbade på strandene med det friske tempererede vand.

Hvis du gerne vil vide mere om den lokale kultur, kan du tage en tur med Norges længste veterantog Krøderbanen, opleve arkitektur og kunstmuseer eller komme tæt på traditionelle og eksotiske dyr i dyreparken Bjørneparken.

Vestlia Resort

Her bor du midt i smørhullet af Geilos smukke fjeldnatur og mange aktiviteter. Det hyggelige lodgehotel sørger for at du nyder din tid på fjeldet, hvad enten du rejser med familien eller er på tur med vennerne.

Vrådal

Landsbyen Vrådal ligger i Telemark mellem de to søer Vråvatn og Nisser, hvor den seneste istid efterlod et enestående ø-landskab. Vrådal er et oplagt rejsemål for danskere, bare omkring to timers kørsel fra færgelejerne i Kristiansand, Larvik, Sandefjord og Oslo. Skønt de fleste nok kender området som et vinterparadis for skientusiaster, byder det smukke naturområde. Med en perlerække af ferieoplevelser på andre tider af året og lokker med sjove aktiviteter for hele familien.

 

 

Hemsedal

Det er mange fantastiske naturoplevelser i Hemsedal om sommeren og mange flotte fjeldture. Oplev de skandinaviske alper om sommeren,  med en aktiv sommerferie med vandring, mountainbiking, klatring, ridning og gokart i fjeldene. Hemsedal er for jer som er på jagt efter den ultimative adrenalinkick eller bare ønsker at nyde en fantastisk panoramaudsigt over Hemsedals betagende landskab.

 

 

Geilo

Fjeldbyen Geilo ligger halvvejs mellem Bergen og Oslo, og er indgangsporten til hele to nationalparker, Hallingskarvet Nationalpark og Hardangervidda Nationalpark, som er Nordeuropas største højfjeldsplateau. Med Geilo som base får du en ferie med masser af spændende aktiviteter og oplevelser! Fjeldtoppene er grønne, fjorden glitrer i solen, centrum farves af friske blomster og på Geilojordet syder det af liv med forestillinger og udendørs café.

Skeikampen

Det var den friske luft og motion som lokkede gæster op til Skeikampen i slutningen af 1800-tallet og blev starten på dagens højfjeldsdestination.
Inspireret af sanatorier som tilbød «højfjeldsterapi» i Alperne, åbnede Højfjeldssanatoriet i Gausdal 1. juli 1876 og var da Norges første turisthotel på højfjeldet.
Skeikampen er i dag en moderne helårsdestination for alle som elsker at være aktive udendørs.