Nesfjellet

Nesfjellet byder på aktiviteter året rundt for hele familien. Spil golf på en af Norges allerflotteste baner eller sæt dig i cykelsadlen og tag turen ad HallingSpranget som strækker sig hele 17 kilometer fra toppen af Nesfjellet og ned til Nesbyen centrum. Stien er blågraderet, med et fald på ca. 1000 højdemeter. Der er også masser af muligheder for vandreture til de nærmeste fjeldtoppe.
For børnene er det et hit at besøge Langedrag Naturpark, kun 35 min. kørsel fra Nesfjellet. Her kan hele familien på tæt hold opleve ca. 25 forskellige arter, mange af dem findes i den norske fauna, som elg, rensdyr, los og ulv.
Bjørneparken er den anden god udflugtsmulighed, ca. 45 min. kørsel fra Nesfjellet. I tillæg til ulv, elg, los er her også bjørne, samt eksotiske dyr som leopard og krokodille.

Gålå

Gålå ligger på et fjeldplateau 950 meter over havet med storslået udsigt over Jotunheimen, Rondane og Ringebufjellet. Peer Gynt vejen går gennem Gålå og er en fin ankomstvej om sommeren. Området er perfekt for hele familien, med mange aktivitetsmuligheder.

Gausta

Tusind meter over havets overflade venter sommerens højdepunkter. På Gausta i hjertet af Telemark bor du midt i de norske fjelde med udsigt til den ikoniske Gaustatoppen. Turen op til udsigten over ⅙ af Norge er uforglemmelig. Du vil ikke hjem, og du behøver det heller ikke. For Gausta har flere eventyr at byde på - guidede ture til flere tinder, pumptrack og mountainbike, padlebane, SUP og flydende sauna på Kvitåvatn for hele familien. Forkæl dig selv med nogle spændende dage, bo komfortabelt på hotel, lejlighed eller sommerhus. Nyd kurbade og lækre måltider på Gaustas restauranter.

Sjusjøen

Sjusjøen ligger bare 25 minutter fra Lillehammer, og er et populært område sommer og vinter. Sjusjøen har ideelle forhold for dig som elsker at være ude. Området byder på oplevelser for hele familien, du kan bl.a. besøge Hunderfossen Eventyrpark som er kendt som Norges eventyrlige familie park. Eller tag på tur i en af de hele seks nationalparker som området er omkredset af.

 

Hafjell

Hvis du er på jagt efter ægte og spektakulære kulturoplevelser i naturskønne omgivelser, så er Hafjell i Gudbrandsdalen det helt rigtige sted at besøge. Hafjell ligger kun 2,5 times kørsel (180 km) nord for Oslo. Hafjell er en af Norges førende destinationer for liftbaseret mountainbiking, med deres verdensberømte bike park og både gondolen og stoleliften, er klar til at fragte dig og din cykel op til starten af stierne.

Kvitfjell

Kvitfjell ligger pragtfuldt på vestsiden af Gudbrandsdalen, i fjeldområdet  kendt som Peer Gynts rige, ikke langt fra Skeikampen og Gålå. Omkring Kvitfjell ligger et fantastisk terræn for cykelture og vandreture i fjeldet.

Kvitfjell er også en perfekt udgangspunkt for at udforske Gudbrandsdalen, med kort vej til blandt andet nationalparkerne Rondane og Jotunheimen, Hunderfossen Familiepark og rafting på Sjoa.

Beitostølen

Beitostølen ligger i regionen Valdres, der strækker sig fra de frodige, vand- og skovrige dale i syd, til Jotunheimens mægtige 2000 meterstoppe i nord. Få regioner i Norge, har et så varieret udbud af aktiviteter gennem alle fire årstider. Tag et dybt indånd og mærk den forfriskende bjergluft fylde dine lunger, når du træder ud på Beitostølens betagende vandre- og cykelstier. Uanset om du er en erfaren vandrer eller en nybegynder, vil du finde ruter, der passer til dit niveau og giver dig mulighed for at udforske det smukke landskab.

Senja

Senja er Norges næststørste ø og ligger mellem Harstad og Tromsø. Øen er 1589 km2 stor og har fastlandsforbindelse med Gisundbrua nær Finnsnes på fastlandet.
Øen er som et mikro-kontinent, med fjelde, vidder, skove, vand og landbrugsland indenfor den vilde forrevne vestkyst.

Her ligger det gamle minesamfund og handelssted Hamn i Senja, med Sukkertoppen mod syd, de 98 øer i Bergsfjorden i nord og Atlanterhavet stik vest. Den enkleste måde at udforske den dramatiske kystn er at følge National Turistvej Ytre Senja som svinger sig ud og ind langs vestsiden af Senja.

Lofoten og Vesterålen

Langt nord for polarcirklen, langs Norges vestkyst, strækker Lofoten sig som en udstrakt landtange væk fra det norske fastland. En imponerende fjeldkæde, kendt som Lofotvæggen, danner en sammenhængende barriere, strækkende sig over 100 km i længden og med højder mellem 800 og 1000 meter. Nordlysovalen svæver højt, 100 km over Vesterålen, og her er chancerne for at opleve nordlysets magi ekstraordinært gode. Fra slutningen af maj til slutningen af juli kan man også nyde midnatssolen, der kaster sit gyldne lys over landskabet.

Mærkede stier fører besøgende op til betagende udsigtspunkter, og den ultimative oplevelse får man ved at bestige ørigets højeste top, Møysalen, der rager imponerende 1262 meter op. Fra dette majestætiske udsigtspunkt åbenbarer sig panoramaer over store dele af Nord-Norge, og endda helt til Kebnekaise, Sveriges højeste bjerg.

Myrkdalen

Myrkdalen er den perfekte base om sommeren, med kort afstand til både fjord, fjeld og by. Her er et væld af tilbud til ferien, både hvor man får pulsen op eller bare gerne vil tage den med ro. Oplev verdens smukkeste jernbane, og se det idylliske landskab. Der vil være rig lejlighed til at tage fantastiske rejsefotografier.

Norefjell

Norefjell ligger 1,5 times kørsel fra Oslo og er kendt for sit rige kunst- og kulturtilbud, samt masser af aktiviteter og muligheder i naturen. Om sommeren og efteråret byder fjeldene og søen i Norefjell på forskellige oplevelser.

Blandt populære aktiviteter er vandring og cykling gennem naturskønne landskaber. Du kan også være heldig at se et vildt rensdyr eller to. Eller måske foretrækker du at slappe af på golfbanen eller solbade på strandene med det friske tempererede vand.

Hvis du gerne vil vide mere om den lokale kultur, kan du tage en tur med Norges længste veterantog Krøderbanen, opleve arkitektur og kunstmuseer eller komme tæt på traditionelle og eksotiske dyr i dyreparken Bjørneparken.

Trysil

Trysil ligger tæt på den svenske grænse, cirka to og en halv times kørsel nord for Oslo.
Områdets store skove, brusende elve og indbydende fjelde.

Dette gør også Trysil til en oplagt sommerdestination, med aktiviteter såsom whitewater rafting, vandring og fiskeri.

Smukke fjelde, der er skabt til familievenlig cykling, vandring og løb. Trysil er størst i Norge til mountainbiking og Trysil Bike Arena er et must.

I Trysil Bike Arena kan du boltre dig på over 100 kilometer naturstier og mere end 10 kilometer grusstier.

Voss

Sneklædte fjeldtoppe hele året rundt, dybe dale, brusende elve og buldrende vandfald. I næsten 200 år har eventyrlystne gæster strømmet til Voss, den vilde og skønne by i Fjord Norge midt mellem Bergen, Sognefjorden og Hardangerfjorden. Her bliver du mødt af en mægtig natur som er nem at bruge som legeplads. Bygden er omringet af høje fjelde, skovklædte dale og brusende elve og vandfald.

Vrådal

Landsbyen Vrådal ligger i Telemark mellem de to søer Vråvatn og Nisser, hvor den seneste istid efterlod et enestående ø-landskab. Vrådal er et oplagt rejsemål for danskere, bare omkring to timers kørsel fra færgelejerne i Kristiansand, Larvik, Sandefjord og Oslo. Skønt de fleste nok kender området som et vinterparadis for skientusiaster, byder det smukke naturområde. Med en perlerække af ferieoplevelser på andre tider af året og lokker med sjove aktiviteter for hele familien.

 

 

Hemsedal

Det er mange fantastiske naturoplevelser i Hemsedal om sommeren og mange flotte fjeldture. Oplev de skandinaviske alper om sommeren,  med en aktiv sommerferie med vandring, mountainbiking, klatring, ridning og gokart i fjeldene. Hemsedal er for jer som er på jagt efter den ultimative adrenalinkick eller bare ønsker at nyde en fantastisk panoramaudsigt over Hemsedals betagende landskab.

 

 

Geilo

Fjeldbyen Geilo ligger halvvejs mellem Bergen og Oslo, og er indgangsporten til hele to nationalparker, Hallingskarvet Nationalpark og Hardangervidda Nationalpark, som er Nordeuropas største højfjeldsplateau. Med Geilo som base får du en ferie med masser af spændende aktiviteter og oplevelser! Fjeldtoppene er grønne, fjorden glitrer i solen, centrum farves af friske blomster og på Geilojordet syder det af liv med forestillinger og udendørs café.

Skeikampen

Det var den friske luft og motion som lokkede gæster op til Skeikampen i slutningen af 1800-tallet og blev starten på dagens højfjeldsdestination.
Inspireret af sanatorier som tilbød «højfjeldsterapi» i Alperne, åbnede Højfjeldssanatoriet i Gausdal 1. juli 1876 og var da Norges første turisthotel på højfjeldet.
Skeikampen er i dag en moderne helårsdestination for alle som elsker at være aktive udendørs.