Mød vikingerne – sommer

Oplev hvordan vikingerne levede ved Lofotr i Borg, Lofoten, hvor den største vikingebygning, der nogensinde er fundet, er blevet genskabt og smag et traditionelt vikingemåltid sammen med mjød.

Tag med på en historisk tur fra Stamsund til Borg, hvor Lofotr Vikingmuseum ligger. Hør hvordan vikingerne levede her. Ved ankomst kan du gå rundt i vikingehøvdingens hus, der er blevet genopført i fuld størrelse. Rekonstruktionen har udstillinger af kunstgenstande, der kan dateres til år 500 e.v.t, da det oprindelige hus først blev etableret.

Høvdingen og stedets frue inviterer  herefter til et lækkert vikingemåltid i festsalen.  Efter måltidet, der også byder på mjød, kører bussen til Svolvær, og du hører mere om Lofotens historie undervejs, inden vi returnerer til skibet.

Atlanterhavsvejen

Kør med en tur på "verdens smukkeste vejstrækning" (ifølge den britiske avis The Guardian). Atlanterhavsvejen blev i 2005 kåret som "Århundredets tekniske bedrift".

Turen begynder med en kort rundtur i det maleriske Kristiansund, inden den fortsætter til Averøy. Vi gør stop ved  Kvernes Stavkirke, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt over fjorden og se det flotte barokinteriør. Næste stop er en hyggelig kro for at nyde en norsk specialitet, bacalao. Den solide gryderet er lavet af regionens berømte klipfisk (tørret torsk) og andre lokale råvarer.
Den smukke rute slutter med en kort tur rundt i “Rosernes By”, Molde, inden der returneres til skibet.

Vandretur til Torghatten

Torghatten er en af Norges mest ikoniske turistattraktioner, berømt for sit spektakulære hul gennem fjeldet.

Vi kører med bus gennem den smukke by Brønnøysund på vej mod foden af Torghatten-fjeldet og vandrer op til det sted, hvor hullet starter.  Hullet er 35 meter højt og 160 meter langt, og 15-20 meter i bredden. Her bliver vi belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over Helgeland-øgruppen nedenfor.

Lakseopdræt

Hvis du er vild med fisk, så tag med på et besøg på Norsk Havbrukssenter ved Brønnøysund til en informativ tur og smagsprøver på frisk laks.

Her fortæller guiderne historien om Norges laksefiskekultur, vær med til at fodre og smage på laksen.

Vegaøerne - UNESCOs verdensarv

Rejs tilbage i tiden og se, hvordan norske øboere udviklede et symbiotisk forhold til edderfugle og gjorde det til et levebrød.

I land på Gardsøy besøger vi Vegas verdensarvscenter og får indblik den enestående 1500 år gamle tradition, der er unik for området. Øboerne fungerer som fuglepassere for de trækkende edderfugle, der yngler her. De bygger bittesmå huse til dyrene, og efter at ungerne er fløjet fra reden, indsamles de højt værdsatte edderdun.

 

Hurtigrutemuseet (Sortland-Stokmarknes) Kun entré

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning,  Når vi kommer tættere på, vil du se, at det rummer et skib i fuld størrelse – vores eget MS Finnmarken fra 1956.

Dyk ned Hurtigrutens historie, og få hurtig Fast Track-adgang til Hurtigrutemuseet.

Hurtigrutemuseet

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning. Når vi kommer tættere på, vil du se, at den rummer et skib i fuld størrelse – vores helt eget MS Finnmarken fra 1956.

Kør med bus gennem smuk natur mellem Sortland og Stokmarknes og deltag på en guidet tur rundt på Hurtigrutemuseet.

På tur med el-båd i Lofoten

Udforsk naturen både over og under havoverfladen, og kom tættere på Lofotens storslåede landskaber på denne sejlads fra Svolvær til Henningsvær. I

Vi sejler i stilhed ved hjælp af en elektrisk, ikke-forurenende motor, der ikke forstyrrer dyrelivet. Vi sejler forbi det berømte bjerg Vågakallen, skærgårde og hvide strande. I løbet af turen sætter vi en undervandsdrone i vandet og udforsker det unikt rige havmiljø ved Lofoten. Der gøres ophold i Henningsvær, hvor der er tid til at gå rundt i den maleriske fiskerlandsby. Til sidst stiger vi på en bus og kører fra Henningsvær til Stamsund, og retur til Hurtigruten.

Lofoten i RIB

Tag med på en spændende havudflugt i åben RIB på vandet i og omkring fantastiske Lofoten.

Vi kommer først til en idyllisk lagune med hvide sandstrande, der er omgivet af øer og skærgårde. Her har vi en god chance for at se havørne, Europas største rovfugl. Derefter fortsættes i høj fart i Vestfjord til øen Skrova, hvor der gøres ophold. Vi får en snack og lærer om moderne laksefiskeri og øens historie.

Lofoten til hest

Rid en tur på en fjerntliggende strand og et område, der engang var beboet af vikinger på Gimsøy i Nordatlanten.

Vi besøger Hov Hestegård, der ligger på en gård med udsigt over Hovenfjeldet og havet. Vi følger den hvide sandstrand ved Nordsøen og ser levn fra vikingetiden undervejs.
Ruten og hestene passer godt til både nybegyndere og erfarne ryttere. Den islandske hest er kendt for sit rolige temperament og behagelige gangart.

Havørnesafari

Tag med på en udflugt på den spektakulære Trollfjord og oplev nærkontakt med storslåede havørne.

Vi tager på tur gennem Lofotens fjorde, forbi øer og fjelde mod Trollfjord, som kun er 2,5 kilometer lang, men har stejle, dramatiske fjeldsider. Undervejs spejder vi efter havørne på himlen, hvaler i havet og sæler på kysterne.

Lofoten

Tag med på en komfortabel bustur gennem et af verdens mest spektakulære landskaber.

Lofoten er verdenskendt for maleriske fiskerbyer med røde rorbuer (fiskerhytter) omgivet af rå fjelde. Under den guidede tur fra Svolvær til Stamsund får man mere at se af øernes herlighed.

En smag af Vesterålen

Tag med på sightseeing i Harstad og Trondenes.

Turen starter i Harstad som er Nordnorges 3. største by med en historie, der er forbundet til sildefiskeri, militæret - og i nyere tid - olie. Fra Trondenes kører vi en smuk tur hen over Hinnøya til Gullesfjord. Vi fortsætter med bus langs Sigerfjord til Sortland, og tilbage til skibet.

 

8G Fjeldvandretur i Hammerfest

Deltag i en tur til fods ad en sti gennem Hammerfests fortid op til toppen af det nærliggende Salenfjeld for at nyde en storslået udsigt over Ishavet og de nærmeste øer

8C Midnatskoncert i Ishavskatedralen, Tromsø

Der er måske ingen smukkere måde at opleve Tromsø på end ved at overvære en midnatskoncert i byens ikoniske Ishavskatedral

8B Verdens nordligste by - Hammerfest

Tag med på en sightseeingtur med bus og hør om de begivenheder, der har formet Hammerfest, en by på toppen af Europa

8A Morgenmad på Nordkap

Spis morgenmad på toppen af Europa. Du kan også nyde den smukke natur på en bustur fra Honningsvåg til Nordkap, et af Europas nordligste punkter

RIB-ekspedition ved 71 grader nord

Deltag i en spændende bådtur til Nordkap og se den forrevne kyst i Troms og Finnmark fra vandet.

Besøg en fiskeriby

Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.

Enestående Nordkap

Denne private tur til Nordkap med egen guide er en enestående oplevelse forbeholdt vores platingæster.

Samisk kultur

Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle lavvo-telt for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.

Fuglesafari

Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.

Nordkap

Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.

Kajaktur i Tromsø (5G)

Klar til et lille eventyr? Tag med ud til Håkøya til en havkajak-ekspedition langs Tromsø-området kyst

Naturscenerier og slædehunde

Kom tæt på slædehunde og deres hvalpe under et besøg på Tromsø Vildmarkscenter. Tag på en guidet gåtur og lær noget om sportsgrenen hundeslædevæddeløb.

Den arktiske hovedstad Tromsø

Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.

Gårdbesøg i Lofoten

Oplev livet på en alsidig gård, Aalan-gården ved Lauvdalen, Lofoten, der er kendt for dens urter og økologiske oste.

Lofotpils Bryggeri

Gå ikke glip af denne tur til Lofotens første bryggeri. Mød ejeren af bryggeriet Lofotpils og lær, hvordan den perfekte øl brygges.

Lofotens seværdigheder

På denne udflugt ser vi nogle af Lofotens mange maleriske fiskerbyer, imens vi er omgivet af en imponerende baggrund med hav og fjelde.

RIB-safari til Saltstraumen

Rejs med båd til Saltstraumen, hjemsted for verdens kraftigste tidevandsstrøm. Lær noget om det fascinerende områdes historie og geologi på en bådtur.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

Arktisk kystvandring

Tag med på en guidet gåtur langs Bodøs kyst og lær, hvorfor hengivenhed til naturen er integreret i norsk kultur.

Gletsjeren Svartisen

Nyd en bus- og bådtur til besøgscentret for Norges næststørste gletsjer: Svartisen. Spejd efter havørne og passér forbi verdens stærkeste tidevandsstrøm.

Cykling i Trondheim

Trondheim er Norges mest cykelvenlige by, så det er tid til en cykeltur! Nyd den friske luft på en cykeltur gennem byen og oplev seværdighederne og de smukke landskaber.

Kajakroning på Nidelven

Se byens mange seværdigheder fra vandet i en kajak. Ro ned ad Trondheims vandveje, få lidt motion og lær noget om den spændende by.

Byvandring i Trondheim

Udforsk Trondheim og lær noget om byens historie og kultur af en lokal guide. Se alle byens bedste seværdigheder, fra Stiftsgården til broen, som de lokale kalder Lykkens Portal.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Geiranger med Trollstigen-passagen

På en smuk bustur fra Geiranger kommer vi til Eidsdalsvatnet, hvor vi tager en færgetur. Vi kommer tilbage til bussen og kører til Gudbrandsdalen og ned ad den snoede Trollstigen-passage til Molde.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

  • Nyd en guidet tur rundt i Bodø
  • Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten
  • Tag en pakke saltflager med hjem - produceret ved Saltstraumen
  • Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område