Mød vikingerne – sommer

Oplev hvordan vikingerne levede ved Lofotr i Borg, Lofoten, hvor den største vikingebygning, der nogensinde er fundet, er blevet genskabt og smag et traditionelt vikingemåltid sammen med mjød.

Tag med på en historisk tur fra Stamsund til Borg, hvor Lofotr Vikingmuseum ligger. Hør hvordan vikingerne levede her. Ved ankomst kan du gå rundt i vikingehøvdingens hus, der er blevet genopført i fuld størrelse. Rekonstruktionen har udstillinger af kunstgenstande, der kan dateres til år 500 e.v.t, da det oprindelige hus først blev etableret.

Høvdingen og stedets frue inviterer  herefter til et lækkert vikingemåltid i festsalen.  Efter måltidet, der også byder på mjød, kører bussen til Svolvær, og du hører mere om Lofotens historie undervejs, inden vi returnerer til skibet.

Bergtatt - kom med ned i marmorminen

Tag med ned i Bergtatt, en marmor- og kalkstensmine dybt inde i fjeldet, og tag på tømmerflådetur på den oplyste, underjordiske sø.

Her har været minedrift siden 1938, og det er der stadig i andre dele af fjeldet.
Vi drager ind midt i fjeldet og går ombord på tømmerflåder på den krystalklare sø. Undervejs  stopper vi for at smage på det rene vand, der springer ud af klippevæggen.

I Koncerthallen, venter en helt speciel underjordisk madoplevelse. I stearinlysets skær nydes en mættende kød- og grøntsagsgryderet lavet af lokale råvarer, mens en fascinerende film om marmorminen vises.

Atlanterhavsvejen

Kør med en tur på "verdens smukkeste vejstrækning" (ifølge den britiske avis The Guardian). Atlanterhavsvejen blev i 2005 kåret som "Århundredets tekniske bedrift".

Turen begynder med en kort rundtur i det maleriske Kristiansund, inden den fortsætter til Averøy. Vi gør stop ved  Kvernes Stavkirke, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt over fjorden og se det flotte barokinteriør. Næste stop er en hyggelig kro for at nyde en norsk specialitet, bacalao. Den solide gryderet er lavet af regionens berømte klipfisk (tørret torsk) og andre lokale råvarer.
Den smukke rute slutter med en kort tur rundt i “Rosernes By”, Molde, inden der returneres til skibet.

Hildurs Urterarium

Gå ikke glip af denne udflugt til en unik mad- og urtegård. Her serverer værterne lokal mad og byder dig velkommen i deres private hjem.

Tag på en tur til Hildurs Urterarium,  en familieejet urtehave ved Tilrem lige uden for Brønnøysund, med flere end 250 plantesorter.
Helt tilbage fra vikingetiden og frem til nu, har Tilrem været et sted for folk, der elsker at nyde smuk natur, velsmagende retter og charmerende selskab.

Lakseopdræt

Hvis du er vild med fisk, så tag med på et besøg på Norsk Havbrukssenter ved Brønnøysund til en informativ tur og smagsprøver på frisk laks.

Her fortæller guiderne historien om Norges laksefiskekultur, vær med til at fodre og smage på laksen.

Hurtigrutemuseet (Sortland-Stokmarknes) Kun entré

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning,  Når vi kommer tættere på, vil du se, at det rummer et skib i fuld størrelse – vores eget MS Finnmarken fra 1956.

Dyk ned Hurtigrutens historie, og få hurtig Fast Track-adgang til Hurtigrutemuseet.

Hurtigrutemuseet

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning. Når vi kommer tættere på, vil du se, at den rummer et skib i fuld størrelse – vores helt eget MS Finnmarken fra 1956.

Kør med bus gennem smuk natur mellem Sortland og Stokmarknes og deltag på en guidet tur rundt på Hurtigrutemuseet.

Lofoten til hest

Rid en tur på en fjerntliggende strand og et område, der engang var beboet af vikinger på Gimsøy i Nordatlanten.

Vi besøger Hov Hestegård, der ligger på en gård med udsigt over Hovenfjeldet og havet. Vi følger den hvide sandstrand ved Nordsøen og ser levn fra vikingetiden undervejs.
Ruten og hestene passer godt til både nybegyndere og erfarne ryttere. Den islandske hest er kendt for sit rolige temperament og behagelige gangart.

Havørnesafari

Tag med på en udflugt på den spektakulære Trollfjord og oplev nærkontakt med storslåede havørne.

Vi tager på tur gennem Lofotens fjorde, forbi øer og fjelde mod Trollfjord, som kun er 2,5 kilometer lang, men har stejle, dramatiske fjeldsider. Undervejs spejder vi efter havørne på himlen, hvaler i havet og sæler på kysterne.

Lofoten

Tag med på en komfortabel bustur gennem et af verdens mest spektakulære landskaber.

Lofoten er verdenskendt for maleriske fiskerbyer med røde rorbuer (fiskerhytter) omgivet af rå fjelde. Under den guidede tur fra Svolvær til Stamsund får man mere at se af øernes herlighed.

En smag af Vesterålen

Tag med på sightseeing i Harstad og Trondenes.

Turen starter i Harstad som er Nordnorges 3. største by med en historie, der er forbundet til sildefiskeri, militæret - og i nyere tid - olie. Fra Trondenes kører vi en smuk tur hen over Hinnøya til Gullesfjord. Vi fortsætter med bus langs Sigerfjord til Sortland, og tilbage til skibet.

 

Tur med snescooter i polarnatten

Tag med på en uforglemmelig tur på snescooter i polarnatten gennem noget af Europas mest ekstreme og spændende natur.

8C Midnatskoncert i Ishavskatedralen, Tromsø

Der er måske ingen smukkere måde at opleve Tromsø på end ved at overvære en midnatskoncert i byens ikoniske Ishavskatedral

Besøg en fiskeriby

Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.

Enestående Nordkap

Denne private tur til Nordkap med egen guide er en enestående oplevelse forbeholdt vores platingæster.

Snescootertur i det arktiske område

Kør selv en snescooter gennem et smukt vinterlandskab mellem to havne - forhåbentligt under nordlyset.

Samisk kultur

Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle lavvo-telt for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.

Nordkap

Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.

Sejltur med elektrisk båd i Tromsø

Sejl langs Tromsøs kyst i en lydløs, elektrisk båd. Udforsk dybderne med en undervandsdrone og smag arktisk mad, mens vi lytter til lokale guider.

Sneskovandring i Tromsø

Bevæg dig tværs over sneen med et par snesko på fødderne og udforsk Tromsøya på en unik måde. Afslut besøget med en kælketur og en afslappende pause ved bålet.

Langrend

Med luftig, blød sne hver vinter er det ingen overraskelse, at skiløb er en populær fritidsbeskæftigelse i Norge. Få en introduktion til at stå på ski og derefter en rolig langrendstur.

Kajaktur i Tromsø (5G)

Klar til et lille eventyr? Tag med ud til Håkøya til en havkajak-ekspedition langs Tromsø-området kyst

Polarhistorisk gåtur

Tag på en guidet gåtur gennem Tromsø og lær noget om den arktiske hovedstads fascinerende historie. Besøg Polarmuseet og drik lokal øl på Tromsøs ældste værtshus.

Hundeslædekørsel (Tromsø)

Tag med os på en mini-polarekspedition gennem det sneklædte, arktiske landskab på Kvaløya - kun en halv times kørsel fra Tromsø

Den arktiske hovedstad Tromsø

Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.

Gårdbesøg i Lofoten

Oplev livet på en alsidig gård, Aalan-gården ved Lauvdalen, Lofoten, der er kendt for dens urter og økologiske oste.

Lofotpils Bryggeri

Gå ikke glip af denne tur til Lofotens første bryggeri. Mød ejeren af bryggeriet Lofotpils og lær, hvordan den perfekte øl brygges.

Lofotens seværdigheder

På denne udflugt ser vi nogle af Lofotens mange maleriske fiskerbyer, imens vi er omgivet af en imponerende baggrund med hav og fjelde.

RIB-safari til Saltstraumen

Rejs med båd til Saltstraumen, hjemsted for verdens kraftigste tidevandsstrøm. Lær noget om det fascinerende områdes historie og geologi på en bådtur.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

Arktisk kystvandring

Tag med på en guidet gåtur langs Bodøs kyst og lær, hvorfor hengivenhed til naturen er integreret i norsk kultur.

Cykling i Trondheim

Trondheim er Norges mest cykelvenlige by, så det er tid til en cykeltur! Nyd den friske luft på en cykeltur gennem byen og oplev seværdighederne og de smukke landskaber.

Kajakroning på Nidelven

Se byens mange seværdigheder fra vandet i en kajak. Ro ned ad Trondheims vandveje, få lidt motion og lær noget om den spændende by.

Byvandring i Trondheim

Udforsk Trondheim og lær noget om byens historie og kultur af en lokal guide. Se alle byens bedste seværdigheder, fra Stiftsgården til broen, som de lokale kalder Lykkens Portal.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Romsdalgondolen

Tag på en smuk sightseeing-tur i det smukke fjordlandskab, fra dybt inde i Romsdalen til højt oppe på Nesaksla-fjeldet.

Frilandsmuseet Sunnmøre

Tag med på en tur med kultur og historie, når vi udforsker byen Ålesund og dens nærliggende fjeld, inden vi oplever det fascinerende friluftsmuseum Sunnmøre.

Alnes Fyr

Udforsk de gamle øer Giske og Godøy og nyd de fantastiske kystlandskaber ved Alnes Fyrtårn.

Kajakroning i Ålesund

Tag med på en guidet kajaktur gennem den elegante by Ålesund og lær noget om dens historie og jugendstil-arkitektur.

Atlanterhavsparken akvarium og Aksla-fjeldet

Se jugendstil-byen Ålesund i fugleperspektiv fra et nærliggende fjeld og besøg derefter det store Atlanterhavsparken akvarium.

Jugendstil-gåtur

Tag med os på en guidet gåtur gennem Ålesund og oplev denne elegante jugendstil-bys historie og kultur.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

  • Nyd en guidet tur rundt i Bodø
  • Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten
  • Tag en pakke saltflager med hjem - produceret ved Saltstraumen
  • Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område