Mød vikingerne – sommer

Oplev hvordan vikingerne levede ved Lofotr i Borg, Lofoten, hvor den største vikingebygning, der nogensinde er fundet, er blevet genskabt og smag et traditionelt vikingemåltid sammen med mjød.

Tag med på en historisk tur fra Stamsund til Borg, hvor Lofotr Vikingmuseum ligger. Hør hvordan vikingerne levede her. Ved ankomst kan du gå rundt i vikingehøvdingens hus, der er blevet genopført i fuld størrelse. Rekonstruktionen har udstillinger af kunstgenstande, der kan dateres til år 500 e.v.t, da det oprindelige hus først blev etableret.

Høvdingen og stedets frue inviterer  herefter til et lækkert vikingemåltid i festsalen.  Efter måltidet, der også byder på mjød, kører bussen til Svolvær, og du hører mere om Lofotens historie undervejs, inden vi returnerer til skibet.

Bergtatt - kom med ned i marmorminen

Tag med ned i Bergtatt, en marmor- og kalkstensmine dybt inde i fjeldet, og tag på tømmerflådetur på den oplyste, underjordiske sø.

Her har været minedrift siden 1938, og det er der stadig i andre dele af fjeldet.
Vi drager ind midt i fjeldet og går ombord på tømmerflåder på den krystalklare sø. Undervejs  stopper vi for at smage på det rene vand, der springer ud af klippevæggen.

I Koncerthallen, venter en helt speciel underjordisk madoplevelse. I stearinlysets skær nydes en mættende kød- og grøntsagsgryderet lavet af lokale råvarer, mens en fascinerende film om marmorminen vises.

Trondheim med Nidarosdomen

Deltag i en busrundtur i Trondheim, en gammel by, rig på historie og kultur.

Den ældgamle vikingehovedstad blev grundlagt i 997 og er fuld af kultur og historie, men den har også etableret sig som førende i innovation og som Norges videnscenter. Trondheim er Norges 3. største by, med godt 200.000 indbyggere.
Der gøres naturligvis ophold i Nidarosdomen, Norges nationale helligdom, bygget oven på Sankt Olavs grav i 1070.

Vandretur til Torghatten

Torghatten er en af Norges mest ikoniske turistattraktioner, berømt for sit spektakulære hul gennem fjeldet.

Vi kører med bus gennem den smukke by Brønnøysund på vej mod foden af Torghatten-fjeldet og vandrer op til det sted, hvor hullet starter.  Hullet er 35 meter højt og 160 meter langt, og 15-20 meter i bredden. Her bliver vi belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over Helgeland-øgruppen nedenfor.

Lakseopdræt

Hvis du er vild med fisk, så tag med på et besøg på Norsk Havbrukssenter ved Brønnøysund til en informativ tur og smagsprøver på frisk laks.

Her fortæller guiderne historien om Norges laksefiskekultur, vær med til at fodre og smage på laksen.

Vegaøerne - UNESCOs verdensarv

Rejs tilbage i tiden og se, hvordan norske øboere udviklede et symbiotisk forhold til edderfugle og gjorde det til et levebrød.

I land på Gardsøy besøger vi Vegas verdensarvscenter og får indblik den enestående 1500 år gamle tradition, der er unik for området. Øboerne fungerer som fuglepassere for de trækkende edderfugle, der yngler her. De bygger bittesmå huse til dyrene, og efter at ungerne er fløjet fra reden, indsamles de højt værdsatte edderdun.

 

Hurtigrutemuseet (Sortland-Stokmarknes) Kun entré

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning,  Når vi kommer tættere på, vil du se, at det rummer et skib i fuld størrelse – vores eget MS Finnmarken fra 1956.

Dyk ned Hurtigrutens historie, og få hurtig Fast Track-adgang til Hurtigrutemuseet.

Hurtigrutemuseet

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning. Når vi kommer tættere på, vil du se, at den rummer et skib i fuld størrelse – vores helt eget MS Finnmarken fra 1956.

Kør med bus gennem smuk natur mellem Sortland og Stokmarknes og deltag på en guidet tur rundt på Hurtigrutemuseet.

Lofoten til hest

Rid en tur på en fjerntliggende strand og et område, der engang var beboet af vikinger på Gimsøy i Nordatlanten.

Vi besøger Hov Hestegård, der ligger på en gård med udsigt over Hovenfjeldet og havet. Vi følger den hvide sandstrand ved Nordsøen og ser levn fra vikingetiden undervejs.
Ruten og hestene passer godt til både nybegyndere og erfarne ryttere. Den islandske hest er kendt for sit rolige temperament og behagelige gangart.

Havørnesafari

Tag med på en udflugt på den spektakulære Trollfjord og oplev nærkontakt med storslåede havørne.

Vi tager på tur gennem Lofotens fjorde, forbi øer og fjelde mod Trollfjord, som kun er 2,5 kilometer lang, men har stejle, dramatiske fjeldsider. Undervejs spejder vi efter havørne på himlen, hvaler i havet og sæler på kysterne.

En smag af Vesterålen

Tag med på sightseeing i Harstad og Trondenes.

Turen starter i Harstad som er Nordnorges 3. største by med en historie, der er forbundet til sildefiskeri, militæret - og i nyere tid - olie. Fra Trondenes kører vi en smuk tur hen over Hinnøya til Gullesfjord. Vi fortsætter med bus langs Sigerfjord til Sortland, og tilbage til skibet.

 

8G Fjeldvandretur i Hammerfest

Deltag i en tur til fods ad en sti gennem Hammerfests fortid op til toppen af det nærliggende Salenfjeld for at nyde en storslået udsigt over Ishavet og de nærmeste øer

8C Midnatskoncert i Ishavskatedralen, Tromsø

Der er måske ingen smukkere måde at opleve Tromsø på end ved at overvære en midnatskoncert i byens ikoniske Ishavskatedral

8B Verdens nordligste by - Hammerfest

Tag med på en sightseeingtur med bus og hør om de begivenheder, der har formet Hammerfest, en by på toppen af Europa

8A Morgenmad på Nordkap

Spis morgenmad på toppen af Europa. Du kan også nyde den smukke natur på en bustur fra Honningsvåg til Nordkap, et af Europas nordligste punkter

RIB-ekspedition ved 71 grader nord

Deltag i en spændende bådtur til Nordkap og se den forrevne kyst i Troms og Finnmark fra vandet.

Besøg en fiskeriby

Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.

Enestående Nordkap

Denne private tur til Nordkap med egen guide er en enestående oplevelse forbeholdt vores platingæster.

Samisk efterår

Hør fortællinger om samiske shamaner, oplev samiske, kulinariske traditioner og lær om de medicinske urters genoprettende kræfter.

Fuglesafari

Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.

Nordkap

Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.

Sejltur med elektrisk båd i Tromsø

Sejl langs Tromsøs kyst i en lydløs, elektrisk båd. Udforsk dybderne med en undervandsdrone og smag arktisk mad, mens vi lytter til lokale guider.

Naturscenerier og slædehunde

Kom tæt på slædehunde og deres hvalpe under et besøg på Tromsø Vildmarkscenter. Tag på en guidet gåtur og lær noget om sportsgrenen hundeslædevæddeløb.

Den arktiske hovedstad Tromsø

Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.

Lofotpils Bryggeri

Gå ikke glip af denne tur til Lofotens første bryggeri. Mød ejeren af bryggeriet Lofotpils og lær, hvordan den perfekte øl brygges.

RIB-safari til Saltstraumen

Rejs med båd til Saltstraumen, hjemsted for verdens kraftigste tidevandsstrøm. Lær noget om det fascinerende områdes historie og geologi på en bådtur.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

Arktisk kystvandring

Tag med på en guidet gåtur langs Bodøs kyst og lær, hvorfor hengivenhed til naturen er integreret i norsk kultur.

Cykling i Trondheim

Trondheim er Norges mest cykelvenlige by, så det er tid til en cykeltur! Nyd den friske luft på en cykeltur gennem byen og oplev seværdighederne og de smukke landskaber.

Kajakroning på Nidelven

Se byens mange seværdigheder fra vandet i en kajak. Ro ned ad Trondheims vandveje, få lidt motion og lær noget om den spændende by.

Byvandring i Trondheim

Udforsk Trondheim og lær noget om byens historie og kultur af en lokal guide. Se alle byens bedste seværdigheder, fra Stiftsgården til broen, som de lokale kalder Lykkens Portal.

Hjørundfjord, Geiranger og Ålesund

På denne udflugt kommer vi gennem Norangsdalen på en færgetur på Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og op ad den stejle Ørnevej og derefter til Ålesund, der er en by i jugendstil.

Vandretur med besøg på en sæter

Tag med på en behagelig vandretur op fra fjorden gennem dejlige enge til et sommergræsningssted ved Haukås, hvor vi lærer om traditionelt landbrug og smager lokale delikatesser.

Fjeldvandring ved Hjørundfjord

En smuk fjord, smalle dale, en gammel bosættelse, historisk hotel og lille landsby – tag med os på en yderst populær rejse gennem spektakulær, norsk natur.

En smagsprøve på Norge

En smuk fjord, smalle dale, en gammel bosættelse, historisk hotel og lille landsby – tag med os på denne yderst populære rejse gennem spektakulær, norsk natur.

Jugendstil-gåtur

Ålesund er kendt for sin livfulde arkitektur i Jugendstil. Tag med på en gåtur for at opleve den norske kystbys skjulte perler.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

  • Nyd en guidet tur rundt i Bodø
  • Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten
  • Tag en pakke saltflager med hjem - produceret ved Saltstraumen
  • Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område