Bergtatt - kom med ned i marmorminen

Tag med ned i Bergtatt, en marmor- og kalkstensmine dybt inde i fjeldet, og tag på tømmerflådetur på den oplyste, underjordiske sø.

Her har været minedrift siden 1938, og det er der stadig i andre dele af fjeldet.
Vi drager ind midt i fjeldet og går ombord på tømmerflåder på den krystalklare sø. Undervejs  stopper vi for at smage på det rene vand, der springer ud af klippevæggen.

I Koncerthallen, venter en helt speciel underjordisk madoplevelse. I stearinlysets skær nydes en mættende kød- og grøntsagsgryderet lavet af lokale råvarer, mens en fascinerende film om marmorminen vises.

Atlanterhavsvejen

Kør med en tur på "verdens smukkeste vejstrækning" (ifølge den britiske avis The Guardian). Atlanterhavsvejen blev i 2005 kåret som "Århundredets tekniske bedrift".

Turen begynder med en kort rundtur i det maleriske Kristiansund, inden den fortsætter til Averøy. Vi gør stop ved  Kvernes Stavkirke, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt over fjorden og se det flotte barokinteriør. Næste stop er en hyggelig kro for at nyde en norsk specialitet, bacalao. Den solide gryderet er lavet af regionens berømte klipfisk (tørret torsk) og andre lokale råvarer.
Den smukke rute slutter med en kort tur rundt i “Rosernes By”, Molde, inden der returneres til skibet.

Trondheim med Nidarosdomen

Deltag i en busrundtur i Trondheim, en gammel by, rig på historie og kultur.

Den ældgamle vikingehovedstad blev grundlagt i 997 og er fuld af kultur og historie, men den har også etableret sig som førende i innovation og som Norges videnscenter. Trondheim er Norges 3. største by, med godt 200.000 indbyggere.
Der gøres naturligvis ophold i Nidarosdomen, Norges nationale helligdom, bygget oven på Sankt Olavs grav i 1070.

Hildurs Urterarium

Gå ikke glip af denne udflugt til en unik mad- og urtegård. Her serverer værterne lokal mad og byder dig velkommen i deres private hjem.

Tag på en tur til Hildurs Urterarium,  en familieejet urtehave ved Tilrem lige uden for Brønnøysund, med flere end 250 plantesorter.
Helt tilbage fra vikingetiden og frem til nu, har Tilrem været et sted for folk, der elsker at nyde smuk natur, velsmagende retter og charmerende selskab.

Vandretur til Torghatten

Torghatten er en af Norges mest ikoniske turistattraktioner, berømt for sit spektakulære hul gennem fjeldet.

Vi kører med bus gennem den smukke by Brønnøysund på vej mod foden af Torghatten-fjeldet og vandrer op til det sted, hvor hullet starter.  Hullet er 35 meter højt og 160 meter langt, og 15-20 meter i bredden. Her bliver vi belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over Helgeland-øgruppen nedenfor.

Lakseopdræt

Hvis du er vild med fisk, så tag med på et besøg på Norsk Havbrukssenter ved Brønnøysund til en informativ tur og smagsprøver på frisk laks.

Her fortæller guiderne historien om Norges laksefiskekultur, vær med til at fodre og smage på laksen.

Vegaøerne - UNESCOs verdensarv

Rejs tilbage i tiden og se, hvordan norske øboere udviklede et symbiotisk forhold til edderfugle og gjorde det til et levebrød.

I land på Gardsøy besøger vi Vegas verdensarvscenter og får indblik den enestående 1500 år gamle tradition, der er unik for området. Øboerne fungerer som fuglepassere for de trækkende edderfugle, der yngler her. De bygger bittesmå huse til dyrene, og efter at ungerne er fløjet fra reden, indsamles de højt værdsatte edderdun.

 

Hurtigrutemuseet (Sortland-Stokmarknes) Kun entré

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning,  Når vi kommer tættere på, vil du se, at det rummer et skib i fuld størrelse – vores eget MS Finnmarken fra 1956.

Dyk ned Hurtigrutens historie, og få hurtig Fast Track-adgang til Hurtigrutemuseet.

Hurtigrutemuseet

Når man går langs havnefronten i Stokmarknes, en af ​​vores anløbshavne i Vesterålen-øgruppen i Nordnorge, kan man ikke overse den store, iøjnefaldende glasbygning. Når vi kommer tættere på, vil du se, at den rummer et skib i fuld størrelse – vores helt eget MS Finnmarken fra 1956.

Kør med bus gennem smuk natur mellem Sortland og Stokmarknes og deltag på en guidet tur rundt på Hurtigrutemuseet.

På tur med el-båd i Lofoten

Udforsk naturen både over og under havoverfladen, og kom tættere på Lofotens storslåede landskaber på denne sejlads fra Svolvær til Henningsvær. I

Vi sejler i stilhed ved hjælp af en elektrisk, ikke-forurenende motor, der ikke forstyrrer dyrelivet. Vi sejler forbi det berømte bjerg Vågakallen, skærgårde og hvide strande. I løbet af turen sætter vi en undervandsdrone i vandet og udforsker det unikt rige havmiljø ved Lofoten. Der gøres ophold i Henningsvær, hvor der er tid til at gå rundt i den maleriske fiskerlandsby. Til sidst stiger vi på en bus og kører fra Henningsvær til Stamsund, og retur til Hurtigruten.

Lofoten i RIB

Tag med på en spændende havudflugt i åben RIB på vandet i og omkring fantastiske Lofoten.

Vi kommer først til en idyllisk lagune med hvide sandstrande, der er omgivet af øer og skærgårde. Her har vi en god chance for at se havørne, Europas største rovfugl. Derefter fortsættes i høj fart i Vestfjord til øen Skrova, hvor der gøres ophold. Vi får en snack og lærer om moderne laksefiskeri og øens historie.

Lofoten til hest

Rid en tur på en fjerntliggende strand og et område, der engang var beboet af vikinger på Gimsøy i Nordatlanten.

Vi besøger Hov Hestegård, der ligger på en gård med udsigt over Hovenfjeldet og havet. Vi følger den hvide sandstrand ved Nordsøen og ser levn fra vikingetiden undervejs.
Ruten og hestene passer godt til både nybegyndere og erfarne ryttere. Den islandske hest er kendt for sit rolige temperament og behagelige gangart.

Havørnesafari

Tag med på en udflugt på den spektakulære Trollfjord og oplev nærkontakt med storslåede havørne.

Vi tager på tur gennem Lofotens fjorde, forbi øer og fjelde mod Trollfjord, som kun er 2,5 kilometer lang, men har stejle, dramatiske fjeldsider. Undervejs spejder vi efter havørne på himlen, hvaler i havet og sæler på kysterne.

Lofoten

Tag med på en komfortabel bustur gennem et af verdens mest spektakulære landskaber.

Lofoten er verdenskendt for maleriske fiskerbyer med røde rorbuer (fiskerhytter) omgivet af rå fjelde. Under den guidede tur fra Svolvær til Stamsund får man mere at se af øernes herlighed.

En smag af Vesterålen

Tag med på sightseeing i Harstad og Trondenes.

Turen starter i Harstad som er Nordnorges 3. største by med en historie, der er forbundet til sildefiskeri, militæret - og i nyere tid - olie. Fra Trondenes kører vi en smuk tur hen over Hinnøya til Gullesfjord. Vi fortsætter med bus langs Sigerfjord til Sortland, og tilbage til skibet.

 

8H Ind i isen – Fortællinger om en polarhelt

Kom udendørs og oplev en af polarhistoriens største personligheder på en udflugt fra Hammerfest til det nærliggende Salenfjell

8G Fjeldvandretur i Hammerfest

Deltag i en tur til fods ad en sti gennem Hammerfests fortid op til toppen af det nærliggende Salenfjeld for at nyde en storslået udsigt over Ishavet og de nærmeste øer

Tur med snescooter i polarnatten

Tag med på en uforglemmelig tur på snescooter i polarnatten gennem noget af Europas mest ekstreme og spændende natur.

8C Midnatskoncert i Ishavskatedralen, Tromsø

Der er måske ingen smukkere måde at opleve Tromsø på end ved at overvære en midnatskoncert i byens ikoniske Ishavskatedral

8B Verdens nordligste by - Hammerfest

Tag med på en sightseeingtur med bus og hør om de begivenheder, der har formet Hammerfest, en by på toppen af Europa

8A Morgenmad på Nordkap

Spis morgenmad på toppen af Europa. Du kan også nyde den smukke natur på en bustur fra Honningsvåg til Nordkap, et af Europas nordligste punkter

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

  • Nyd en guidet tur rundt i Bodø
  • Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten
  • Tag en pakke saltflager med hjem - produceret ved Saltstraumen
  • Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område