Mød vikingerne – sommer

Oplev hvordan vikingerne levede ved Lofotr i Borg, Lofoten, hvor den største vikingebygning, der nogensinde er fundet, er blevet genskabt og smag et traditionelt vikingemåltid sammen med mjød.

Tag med på en historisk tur fra Stamsund til Borg, hvor Lofotr Vikingmuseum ligger. Hør hvordan vikingerne levede her. Ved ankomst kan du gå rundt i vikingehøvdingens hus, der er blevet genopført i fuld størrelse. Rekonstruktionen har udstillinger af kunstgenstande, der kan dateres til år 500 e.v.t, da det oprindelige hus først blev etableret.

Høvdingen og stedets frue inviterer  herefter til et lækkert vikingemåltid i festsalen.  Efter måltidet, der også byder på mjød, kører bussen til Svolvær, og du hører mere om Lofotens historie undervejs, inden vi returnerer til skibet.

Trondheim med Nidarosdomen

Deltag i en busrundtur i Trondheim, en gammel by, rig på historie og kultur.

Den ældgamle vikingehovedstad blev grundlagt i 997 og er fuld af kultur og historie, men den har også etableret sig som førende i innovation og som Norges videnscenter. Trondheim er Norges 3. største by, med godt 200.000 indbyggere.
Der gøres naturligvis ophold i Nidarosdomen, Norges nationale helligdom, bygget oven på Sankt Olavs grav i 1070.

RIB-ekspedition ved 71 grader nord

Deltag i en spændende bådtur til Nordkap og se den forrevne kyst i Troms og Finnmark fra vandet.

Besøg en fiskeriby

Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.

Enestående Nordkap

Denne private tur til Nordkap med egen guide er en enestående oplevelse forbeholdt vores platingæster.

Samisk efterår

Hør fortællinger om samiske shamaner, oplev samiske, kulinariske traditioner og lær om de medicinske urters genoprettende kræfter.

Snescootertur i det arktiske område

Kør selv en snescooter gennem et smukt vinterlandskab mellem to havne - forhåbentligt under nordlyset.

Samisk kultur

Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle lavvo-telt for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.

Fuglesafari

Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.

Nordkap

Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.

Sejltur med elektrisk båd i Tromsø

Sejl langs Tromsøs kyst i en lydløs, elektrisk båd. Udforsk dybderne med en undervandsdrone og smag arktisk mad, mens vi lytter til lokale guider.

Sneskovandring i Tromsø

Bevæg dig tværs over sneen med et par snesko på fødderne og udforsk Tromsøya på en unik måde. Afslut besøget med en kælketur og en afslappende pause ved bålet.

Langrend

Med luftig, blød sne hver vinter er det ingen overraskelse, at skiløb er en populær fritidsbeskæftigelse i Norge. Få en introduktion til at stå på ski og derefter en rolig langrendstur.

Kajaktur i Tromsø (5G)

Klar til et lille eventyr? Tag med ud til Håkøya til en havkajak-ekspedition langs Tromsø-området kyst

Polarhistorisk gåtur

Tag på en guidet gåtur gennem Tromsø og lær noget om den arktiske hovedstads fascinerende historie. Besøg Polarmuseet og drik lokal øl på Tromsøs ældste værtshus.

Naturscenerier og slædehunde

Kom tæt på slædehunde og deres hvalpe under et besøg på Tromsø Vildmarkscenter. Tag på en guidet gåtur og lær noget om sportsgrenen hundeslædevæddeløb.

Hundeslædekørsel (Tromsø)

Tag med os på en mini-polarekspedition gennem det sneklædte, arktiske landskab på Kvaløya - kun en halv times kørsel fra Tromsø

Den arktiske hovedstad Tromsø

Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.

Gårdbesøg i Lofoten

Oplev livet på en alsidig gård, Aalan-gården ved Lauvdalen, Lofoten, der er kendt for dens urter og økologiske oste.

Lofotpils Bryggeri

Gå ikke glip af denne tur til Lofotens første bryggeri. Mød ejeren af bryggeriet Lofotpils og lær, hvordan den perfekte øl brygges.

Lofotens seværdigheder

På denne udflugt ser vi nogle af Lofotens mange maleriske fiskerbyer, imens vi er omgivet af en imponerende baggrund med hav og fjelde.

Mød vikingerne - vinter

Træd tilbage i tiden og oplev livet i vikingetiden på Lofotr Vikingmuseum. Nyd et autentisk vikingemåltid og se værterne udføre traditionelle ritualer.

RIB-safari til Saltstraumen

Rejs med båd til Saltstraumen, hjemsted for verdens kraftigste tidevandsstrøm. Lær noget om det fascinerende områdes historie og geologi på en bådtur.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

Arktisk kystvandring

Tag med på en guidet gåtur langs Bodøs kyst og lær, hvorfor hengivenhed til naturen er integreret i norsk kultur.

Gletsjeren Svartisen

Nyd en bus- og bådtur til besøgscentret for Norges næststørste gletsjer: Svartisen. Spejd efter havørne og passér forbi verdens stærkeste tidevandsstrøm.

Cykling i Trondheim

Trondheim er Norges mest cykelvenlige by, så det er tid til en cykeltur! Nyd den friske luft på en cykeltur gennem byen og oplev seværdighederne og de smukke landskaber.

Kajakroning på Nidelven

Se byens mange seværdigheder fra vandet i en kajak. Ro ned ad Trondheims vandveje, få lidt motion og lær noget om den spændende by.

Byvandring i Trondheim

Udforsk Trondheim og lær noget om byens historie og kultur af en lokal guide. Se alle byens bedste seværdigheder, fra Stiftsgården til broen, som de lokale kalder Lykkens Portal.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Nidarosdomen og Ringve Museum

Oplev den majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.

Romsdalgondolen

Tag på en smuk sightseeing-tur i det smukke fjordlandskab, fra dybt inde i Romsdalen til højt oppe på Nesaksla-fjeldet.

Frilandsmuseet Sunnmøre

Tag med på en tur med kultur og historie, når vi udforsker byen Ålesund og dens nærliggende fjeld, inden vi oplever det fascinerende friluftsmuseum Sunnmøre.

Alnes Fyr

Udforsk de gamle øer Giske og Godøy og nyd de fantastiske kystlandskaber ved Alnes Fyrtårn.

Kajakroning i Ålesund

Tag med på en guidet kajaktur gennem den elegante by Ålesund og lær noget om dens historie og jugendstil-arkitektur.

Hjørundfjord, Geiranger og Ålesund

På denne udflugt kommer vi gennem Norangsdalen på en færgetur på Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og op ad den stejle Ørnevej og derefter til Ålesund, der er en by i jugendstil.

Vandretur med besøg på en sæter

Tag med på en behagelig vandretur op fra fjorden gennem dejlige enge til et sommergræsningssted ved Haukås, hvor vi lærer om traditionelt landbrug og smager lokale delikatesser.

Fjeldvandring ved Hjørundfjord

En smuk fjord, smalle dale, en gammel bosættelse, historisk hotel og lille landsby – tag med os på en yderst populær rejse gennem spektakulær, norsk natur.

En smagsprøve på Norge

En smuk fjord, smalle dale, en gammel bosættelse, historisk hotel og lille landsby – tag med os på denne yderst populære rejse gennem spektakulær, norsk natur.

Jugendstil-gåtur

Ålesund er kendt for sin livfulde arkitektur i Jugendstil. Tag med på en gåtur for at opleve den norske kystbys skjulte perler.

Atlanterhavsparken akvarium og Aksla-fjeldet

Se jugendstil-byen Ålesund i fugleperspektiv fra et nærliggende fjeld og besøg derefter det store Atlanterhavsparken akvarium.

Jugendstil-gåtur

Tag med os på en guidet gåtur gennem Ålesund og oplev denne elegante jugendstil-bys historie og kultur.

Geiranger med Trollstigen-passagen

På en smuk bustur fra Geiranger kommer vi til Eidsdalsvatnet, hvor vi tager en færgetur. Vi kommer tilbage til bussen og kører til Gudbrandsdalen og ned ad den snoede Trollstigen-passage til Molde.

Oplev Bodø og Saltstraumen

Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.

  • Nyd en guidet tur rundt i Bodø
  • Se Saltstraumens tidevandsstrøm fra kysten
  • Tag en pakke saltflager med hjem - produceret ved Saltstraumen
  • Spejd efter havørne, som lever i det omkringliggende område