Nordkap – Europas nordligste punkt

Langt, langt nord for polarcirklen indbyder Nordkap til arktiske eventyr. Kør med hundeslæde om vinteren og oplev endeløse solskinstimer om sommeren.

Forestil dig et sted langt mod nord, hvor Atlanterhavet og Ishavet mødes, og deres iskolde vande blandes.

Dette sted er Nordkap, i Vest-Finnmark i det nordligste Norge – her er Svalbard det eneste, der adskiller dig fra Nordpolen. Om sommeren går solen ikke ned i to og en halv måned, fra midten af maj til slutningen af juli.

Nordkaps første turist, italieneren Francesco Negri, stod på Nordkapplateauet i 1664, og i dag besøges Norges mest berømte klippe af over 200.000 mennesker hver sommer. Hovedattraktionerne er Nordkapplateauet i sig selv samt den nærliggende Knivskjellodden. Nordkapplateauet stikker ud over havet med et frit fald på 307 meter. I Nordkaps besøgscenter kan du se udstillinger hele året rundt, og på Nordkap ligger også verdens nordligste kristne kapel, St. Johannes Kapell – populært blandt brudepar.

De fleste besøgende tager dog til Nordkap for at beundre midnatssolen eller solnedgangen over Ishavet.

Nordkap ligger på øen Magerøya, som også byder på andre spændende oplevelser. Fugleklippen Gjesværstappan er hjem for hundredtusindvis af søpapegøjer, suler og skarver, mens vandreturen til Kirkeporten giver dig en imponerende udsigt til Nordkap. Mere krævende og givende er vandringen til Knivskjellodden, hvor du kan se Nordkapplateauet helt tæt på. Du kan også fiske efter enorme kongekrabber og selv sætte tænderne i disse smagfulde monstre bagefter.

Gå ikke glip af et besøg i de farverige fiskersamfund i det øde landskab. Skarsvåg er verdens nordligste fiskerleje, i Kamøyvær kan du besøge galleriet East of the Sun, og i Gjesvær får du en fin udsigt over øgruppen Gjesværstappan.

Om vinteren kan du udforske de sneklædte, træløse landskaber på en snescooter. Du kan også tage på isfiskeri, køre i firehjulstrækker eller prøve snesko – alt sammen med nordlyset dansende på himlen over dig.

Fuglesafari

Et af Norges største fuglefjelde ligger 15 kilometer vest for Nordkap. Fuglene bor på nogle små øer, kendt som Stappan, tæt på fiskerbyen Gjesvær. Varme og kolde havstrømme mødes her, så havet er rigt på næring. Dette er også et af Norges​​ mest tilgængelige fuglefjelde. Efter en kort sejltur fra Gjesvær er man lige i hjertet af dette ornitologiske paradis og naturreservat.

Vær klar til at se en imponerende vifte af havfuglearter. Næsten en million søpapegøjer (lunder) lever her sammen med mange arktiske kjover, top- og storskarver, havsuler, havlit, rider, lomvier, alke og mallemukker (havheste). Om efteråret kan man se lille stormsvale, og hvis man er heldig også stor stormsvale. I ynglesæsonen kredser mægtige havørne rundt i jagten på bytte, mens fuglene fylder luften med en kakofoni af skrig. Jagtfalken er her en hyppig og dramatisk gæst.

Denne fuglesafari kan også opleves ved booking af en mindre tur med Hurtigruten.

Efter fuglesafarien får du måske lyst til at se mere, og du kan på egen hånd sejle videre med Hurtigruten mod øst til Varanger-halvøen (Båtsfjord, Vardø og Vadsø). Her vil du om foråret kunne møde drømmefuglene: kongeedderfugl og stellerand. Når du kommer til Vardø, skal du selvfølgelig besøge Norges østligste punkt, Hornøya med sit berømte fuglefjeld.

Ishotellet Sorrisniva 30 min. kørsel uden for Alta

20 km udenfor Alta ligger et af Norges mest anerkendte Ishoteller Sorrisniva. Ishotellet har 30 værelser, hvor du sover på rensdyrskind og særlige soveposer, som egner sig til de ca. 5 graders frost, som hele tiden er inde i hotellet. Hotellet har egen bar, hvor der serveres små shots i isterningeglas, samt en iskatedral og masser af isskulpturer. Her finder du også to restauranter med lokal mad i tilstødende bygninger. Restauranten er anerkendt og prisbelønnet gennem flere år. Ønsker man ikke overnatning, så anbefaler vi, at man spiser en fantastisk middag i restauranten.

Der kan bookes flere forskellige aktiviteter her, bl.a. snescooterkørsel.

 

Oplev Nordnorge på en rejse med Hurtigruten

Om vinteren kan du udforske de sneklædte, træløse landskaber på en snescooter. Du kan også tage på isfiskeri, køre i firehjulstrækker eller prøve snesko – alt sammen med nordlyset dansende på himlen over dig.

Kombiner din rejse til Nordnorge med Hurtigruten – her er der rig mulighed for at kombinere afslapning med spændende madkultur og et væld af aktiviteter.

Prøv f.eks. en bådssafari på elven til den russiske grænse, en kongekrabbesafari, få morgenmad på Nordkap, eller oplev midnatskoncerten i Ishavskatedralen i Tromsø – også kaldet Nordens Paris.

Som noget helt unikt kan rejsen afsluttes med en overnatning på Kirkenes snehotel.

Kontakt

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud.