Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

Fjordnorge – store stejle fjelde og dybe fjorde

I det vestlige Norge skærer de smalle fjorde sig langt ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Her er spændende arkitektur og madoplevelser til at mætte selv den mest sultne gæst.

Landskabet i Vestlandet blev skabt af de forskellige istiders hærgen og har ikke ændret sig væsentligt, siden de første mennesker slog sig ned i området. Her hersker sæler og ørne, mens hvaler og fisk sørger for liv under vandet.

Her i det vestligste Norge er der alt fra fjerne skær til nogle af landets største byer. Få minutters kørsel bringer dig fra byens støj til uberørte naturområder og de store ødemarker.

Langs fjordsiderne ligger der små samfund som perler på en snor, hver med sine egne karakteristika og afspejlende de lokale traditioner og områdets muligheder.

I mange af landsdelens frodige dale dyrkes der frugt på livet løs, og æbler, pærer, kirsebær og jordbær er både populære og almindelige afgrøder. Vildt, fisk og lokalt opdrættet fårekød er basisingredienser i mange egnsretter fra fjordenes Norge.

Copyright: Inga Bjortveit

Myrkdalen Hotel: Bo 3 – betal for 2

Bo 3 nætter i dobbeltværelse og betal for 2 nætter.

Feks.:
3 nætter i delt i dobbeltværelse Inkl. ½ pension.
Spar kr. 950,-

Pris 1.895,-Dkk
pr. person

Tilbuddet gælder i perioden fra d. 1/9 – 15/9 & 24/9 – 30/11- 2017

 

Om hotellet
Morten Knudsen - Foto MK AS

Hotel Ullensvang – Hardanger

Hotel Ullensvang ligger idyllisk på solsiden af Sørfjorden ved Hardangerfjorden med den majestætiske Hardangervidda i ryggen.Dette giver et fantastisk udgangspunkt for udflugter, bl.a. vandringer gennem unik kultur og naturlandskab, Ullensvang Kirke og Hardangerbroen.

Hotellets varemærke er det imponerende Ullensvang Bad, hvorfra man kan nyde udsigten over fjorden. Ullensvang Bad består af moderne indendørs- og udendørs badefaciliteter samt Europas længste svømmekanal på 88 meter. Alt sammen er opvarmet og kan benyttes hele året.

 

Om hotellet
Fleischers Hotel

Fleischers Hotel – Voss

Fleischer’s Hotel er medlem af De Historiske Hotel & Spisesteder – en organisation som inkluderer mange af Norges mest charmerende hoteller og spisesteder.
Midtvejs mellem de mægtige vestlandsfjelde, i centrum af Voss, ligger Fleischer’e Hotel, dejligt imellem Vangsvatnet og togstationen. På grund af sin beliggenhed er det let at komme til hotellet fra både øst og vest. Voss er et knudepunkt, hvor du har kort afstand til både Hardangerfjorden, Sognefjorden og Nærøyfjorden.

 

Om hotellet

Restaurant Cornelius (Bergen)

Ud for Bergen, ca. 20 min sejlads med en lille fjordfærge ligger en af Vestnorges allerbedste fiskerestauranter – Restaurant Cornelius.

Hver dag sejler fiskerne ind til kajen ved restauranten og afleverer dagens friske fisk, som gæsterne så får serveret i løbet af dagen. Dertil kommer en imponerende vinkælder med klasse-vine, som er købt op og samlet over mange år. Hvis du kommer til Bergen, så må denne restaurant besøges – færgen sejler fra kajen i Bergen og lige til indgangen.

 

 

 

Kontakt vore rejsekonsulenter for mere information og priser
pr. mail norliv@nhu.dk eller tlf.: (+45) 96 17 01 11.

Foto: Lars Møller, Norliv.dk

Oplev Fjordnorge på en rejse med Hurtigruten

Udforsk Bergen med feks. et besøg på Bryggen, som står på Unesco’s verdensarvsliste eller tag en tur med Fløibanen inden afgang langs Norges kyst.

På turen besøges bla. Geirangerfjorden (sommer) og Hjørundfjorden (forår/vinter). Her venter imponerende vandfald og stejle fjeldvægge i uberørt natur.

 

 

Kontakt vore rejsekonsulenter for mere information og priser
pr. mail norliv@nhu.dk eller tlf.: (+45) 96 17 01 11.

Kontakt

Skriv eller ring til os, så giver vi et uforpligtende tilbud.